Şırnak’a Lojistik Merkez

Şırnak’a Lojistik Merkez
Bakan Uraloğlu, “Proje kapsamında Şırnak Ovaköy’e bir lojistik merkez de kazandıracağız. Şanlıurfa-Ovaköy arasında 331 kilometre uzunluğunda yeni otoyol yatırımı yaparak projenin Türkiye’deki karayolu geçişini de tamamlamayı planlıyoruz.

Şırnak’a Lojistik Merkez

Kalkınma Koridoru üzerinde Tekirdağ (Çerkezköy), İstanbul (Yeşilbayır), Bilecik, Mardin ve Şırnak (Ovaköy) olmak üzere 5 lojistik merkez daha yapılmasını da planladıklarını kaydeden Bakan Uraloğlu, “Proje kapsamında Şırnak Ovaköy’e bir lojistik merkez de kazandıracağız. Şanlıurfa-Ovaköy arasında 331 kilometre uzunluğunda yeni otoyol yatırımı yaparak projenin Türkiye’deki karayolu geçişini de tamamlamayı planlıyoruz.

Tabi bunlarla birlikte Ovaköy Sınır Kapısı’nın açılması söz konusu ve bu bölge sakinleri için büyük bir öneme sahip. Projeyle birlikte ihracatımızın ve gençlerimize sağlanan iş imkanlarının artmasını, daha fazla üretim yapmamızı tetikleyecek altyapının gelişmesini bekliyoruz. İnşallah bundan sonra tüm bölgeyle birlikte Şırnak’ta göç veren değil göç alan bir refah şehri olacaktır.” dedi.

2013 yılında Şırnak Şerafettin Elçi Havalimanı’nı da hizmete açtıklarını anımsatan Uraloğlu, “Bu havalimanının açılacağına hayal olarak bakanlar vardı. Yapıldığını görünce bizi yıldırmaya çalıştılar. Ama yılmadık, tehditlere kulak asmadık. Yıldıramayacaklarını anlayınca dediler ki bu havalimanını hizmet için değil asker için yapıyorlar.

Bu havalimanı; Şırnak’a, Şırnaklılara, bölge insanına hizmet etsin diye, doğuyla batıyı en hızlı ve konforlu yoldan birleştirsin diye. Kalplerimizi birleştirsin, kalpten kalbe kardeşlik köprüleri kursun diye yaptık. Havalimanının isminin bölge halkının kalbinde yer etmiş merhum milletvekillerimizden Şerafettin Elçi olarak koyulmuş olması da bunun en güzel ispatı oldu.

Haftanın 7 günü İstanbul Havalimanı ve 6 günü Esenboğa Havalimanı, 4 günü ise Sabiha Gökçen Havalimanı ile karşılıklı seferler düzenleniyor. 2013 yılında 39 bin olan yolcu trafiği, 2023 yılında yaklaşık 402 bine çıktı. Bu yıl ilk 6 ayda 215 üzerinde vatandaşımız havayoluyla yolculuk gerçekleştirdi. Hedefimiz, Şırnak’ı ve ülkemizin her noktasını, Türkiye Yüzyılı vizyonunda ihtiyaç duyulan ulaştırma ve haberleşme altyapısının ötesine taşımak.

Yatırım, üretim, istihdam ve ihracat odaklı büyüme stratejimiz doğrultusunda gerçekleştirdiğimiz ulaşım ve iletişim projelerinin, ülkemizi uluslararası alanda daha rekabetçi kıldığını görmek, geleceğe dair umutlarımızı da güçlendiriyor. Bu düşüncelerle, ülkemizi ve Şırnak’ı daha modern ve daha sürdürülebilir bir ulaşım altyapısıyla daha da ileriye taşımak için emekle çalışmaya devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.