Rektör Yasım, ROBOCOOP Projesi’nin Anlattı

Rektör Yasım, ROBOCOOP Projesi’nin Anlattı
Ayrıca Rektör Yasım, Universitat Jaume I Üniversitesini ziyaret etti. Yapılan görüşmelerde üniversiteler arası iş birliği, staj imkânları ve öğrenci değişim programları değerlendirilerek KSÜ ile Universite Jaume I Üniversitesi arasında protokol düzenlendi

Rektör Yasım, ROBOCOOP Projesi’nin İspanya’da Gerçekleştirilen 4. Ulusötesi Toplantısına Katıldı

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi’nin (KSÜ) koordinatör olduğu Robot Cooperation Projesi'nin 4. Ulusötesi Toplantısı 8-9 Temmuz 2024 tarihlerinde İspanya'nın Castellón şehrindeki Universitat Jaume I Üniversitesinde düzenlendi.

KSÜ Rektörü Prof. Dr. Alptekin Yasım, yürütücülüğünü KSÜ Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Betül Tekerek’in yaptığı projenin değerlendirme toplantısına katıldı. Toplantı sonrasında proje ortakları Universitat Jaume I (Castellón) – Ministerio de educación, İspanya; The Silesian University of Technology Slaska, Polonya; Gazi Üniversitesi ve ARDA Beratung & Bildung GmbH, Almanya temsilcilerine Rektör Yasım tarafından katılım sertifikaları takdim edildi.

Ayrıca Rektör Yasım, Universitat Jaume I Üniversitesini ziyaret etti. Yapılan görüşmelerde üniversiteler arası iş birliği, staj imkânları ve öğrenci değişim programları değerlendirilerek KSÜ ile Universite Jaume I Üniversitesi arasında protokol düzenlenmesi kararlaştırıldı.

Avrupa Birliği tarafından desteklenen Robot Cooperation (http://robotcooperation.com/) projesi ile tüm fakülte ve bölümlerdeki lisans öğrencilerine Avrupa Birliği değerleri çerçevesinde güncel ve kapsamlı bir sosyal insansı robot eğitim müfredatı hazırlamak, öğrencilerin mezuniyet sonrası çalışma hayatına katkıda bulunmak hedefleniyor.

Projede lisans öğrencilerine pilot dersler vererek proje çıktılarının test edilmesi, müfredat, materyal ve metodolojilerin üniversitelerin eğitim programı olarak benimsenmesi proje çıktıları arasında yer alıyor. Robot Cooperation Projesinin kapanış toplantısı, EDUCCON 2024 (http://educcon.org/) kapsamında Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi ve Teknokent Kahramanmaraş’ta gerçekleştirilecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.