Kahramanmaraş Domatesi Dünya Markası

Kahramanmaraş Domatesi Dünya Markası
Kahramanmaraş Kabzımallar ve Komisyoncular Odası Başkanı Halit Orhan, Kahramanmaraş'ın Türkoğlu İlçesi Kadıoğlu Çiftliği Mahallesinde bugün 6 bin dönüm kapalı alanda seracılık yapılarak yetiştirilen ürünler Türkiye pazarı ve yurt dışına gönderiliyor,"

Kadıoğlu Çiftliğinde Yetişen Domatesler Dünya Markası Oluyor !

Domatesin Adı Kadıoğlu Çiftliği !

BEKİR DOĞAN

TÜRKOĞLU / Kahramanmaraş'ın Türkoğlu İlçesi Kadıoğlu Çiftliği Mahallesinde Seracılık Her Geçen Gün Yaygınlaşıyor, Yerli ve Milli ırk domatesler ise Türkiye pazarının dışına çıkmaya başladı.
Kahramanmaraş Kabzımallar ve Komisyoncular Odası Başkanı Halit Orhan, Kahramanmaraş'ın Türkoğlu İlçesi Kadıoğlu Çiftliği Mahallesinde bugün 6 bin dönüm kapalı alanda seracılık yapılarak yetiştirilen ürünler Türkiye pazarı ve yurt dışına gönderiliyor," dedi.

Kahramanmaraş Kabzımallar ve Komisyoncular Odası Başkanı Halit Orhan, Seracılık Yönünden Kahramanmaraş'ın Kalbi Olan Kadıoğlu Çiftliğindeki Sera Alanlarında bugün Türkiye en kaliteli ürünleri yetişmekte olduğunu, söyledi.

Adana Mersin, Antalya da seracılık yapanların ve Tarım Müdürlüğünün yönlendirmeleriyle kadıoğlu çiftliği mahallesinde 2010 yılında 23 dekar bir alanda üretim yapılan seralardan güzel verim alınması ile bugün herkes sera yapmaya başlaması ile Kahramanmaraş özellikle yerli domatesin merkezi oldu.

Bugün yapılan seralarla Kadıoğlu Çiftliği Mahallesi bölgenin Domates merkezi olduğunu söyleyen Başkan Halit Orhan : Kadıoğlu mahallesindeki Seralarda ; seracılığın her geçen yıl artarak devam ettiğini belirterek ilk zamanlarda 23 dekar alanda üretim yapan çiftçilerimiz 250 dekar alanda bir yıl sonra 350 dekarlık alanda üretim yapılması ve çiftçilerimizin para kazanması ile yaygınlaşarak bugün Türkiye Dünya Pazarına domates yetiştiriyor..

Halit Orhan: inanıyorum ki bu artış her geçen yıl artarak devam edecektir , pazarlama aşamasında yakından takip edilen seralar da, yetiştiricilik, zirai mücadele yöntem ve teknikleri, gübreleme hakkında üreticilere düzenli olarak teknik destek sağlanıyor. ürünlerini Kahramanmaraş halinde en yüksek fiyatta alıcı bulmaktadır," diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum