Helikopter Kazasında Ölenler Belli Olmaya Başladı

Helikopter Kazasında Ölenler Belli Olmaya Başladı
Helikopter personelinden kurtulan olmadığı bildirildi. Sis ve yağmur nedeniyle 18 saat süren aramanın ardından Türkiye'nin gönderdiği AKINCI insansız hava aracı, kurtarma ekiplerine helikopterin yanmış enkazını bir dağın yamacında bulmalarında yardımcı

Helikopter Kazasında Ölenler Belli Olmaya Başladı

GÜLAY DOĞAN

İRAN – İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi helikopter kazasında hayatını kaybetti. Reisi'nin yanında bulunan Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, Doğu Azerbaycan Eyalet Valisi Malik Rahmeti ve Tebriz Cuma İmamı Ayetullah Ali Haşim de helikopterde hayatını kaybedenler arasında.

Helikopter personelinden kurtulan olmadığı bildirildi. Sis ve yağmur nedeniyle 18 saat süren aramanın ardından Türkiye'nin gönderdiği AKINCI insansız hava aracı, kurtarma ekiplerine helikopterin yanmış enkazını bir dağın yamacında bulmalarında yardımcı oldu.

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi, içinde bulunduğu helikopterle ilgili ilk resmi açıklamayı yapan İran Kızılayı Başkanı Pir Hüseyin Kolivand, kurtarma ekipleri enkaza yaklaşırken "hiçbir yaşam belirtisi olmadığını" söyledi.

İran İslam Cumhuriyeti anayasası, cumhurbaşkanının hastalık, ölüm ya da parlamento tarafından azledilip görevden alınması gibi nedenlerle görevlerini yerine getiremediği durumlar için basit bir çözüm sunuyor. Buna göre cumhurbaşkanı yardımcısı - bu durumda Muhammed Muhbir - ülke işlerini yürütmek; parlamento ve yargı başkanlarıyla birlikte en fazla 50 gün içinde yeni bir cumhurbaşkanı seçimini yapmakla yükümlü. Bu da ancak İran'daki tüm devlet meselelerinde son söze sahip olan dini liderin onayıyla gerçekleşebiliyor.

İran Devlet Televizyonu, İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopterin olumsuz hava koşulları nedeniyle kaza yaptığını duyurdu. İran'da hükümet kurulu acil toplandı. Toplantı sonrası kurulun halka açıklama yapması bekleniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.