Deniz Kuvvetlerine Yeni Gemiler

Deniz Kuvvetlerine Yeni Gemiler
Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan'ın teşrifleriyle gerçekleşen törene Millî Savunma Bakanı Yaşar Güler, beraberinde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Metin Gürak ve Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Ercüment Tatlıoğlu ile katıldı

Deniz Kuvvetlerine Yeni Gemiler

Millî Savunma Bakanı Yaşar Güler, "Mavi Vatan'da Güç: Yeni Deniz Platformları Teslimat Töreni"nde Konuştu

Deniz Kuvvetlerimizin gücüne güç katacak olan TCG İSTANBUL, TCG DERYA, TCG ÜSTEĞMEN ARİF EKMEKÇİ ve MARLİN İnsansız Deniz Aracı'nın teslimi için Yalova Sefine Tersanesinde tören gerçekleştirildi.

Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan'ın teşrifleriyle gerçekleşen törene Millî Savunma Bakanı Yaşar Güler, beraberinde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Metin Gürak ve Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Ercüment Tatlıoğlu ile katıldı. Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün'ün de yer aldığı törende Bakan Yaşar Güler, bir konuşma yaparak şunları söyledi:

ÜLKEMİZE VE SİLAHLI KUVVETLERİMİZE HAYIRLI, UĞURLU OLSUN

“Bugün, yerli ve millî savunma sanayimizin ulaştığı üstün seviyeyi ortaya koyan yeni gemilerimizin ve insansız deniz aracımızın, hizmete girmesinin haklı gururunu ve heyecanını yaşıyoruz. Teşriflerinizle bizleri onurlandırdığınız için zatıdevletlerine şükranlarımı arz ediyor; gemilerimizin ve insansız deniz aracımızın ülkemize, asil milletimize ve Silahlı Kuvvetlerimize hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum.

Sayın Cumhurbaşkanım; zatıalilerinin stratejik vizyonu, öngörüleri ve destekleriyle bugünün ilk saatlerinde, ülkemizin bilim ve teknoloji alanındaki ilerlemesinin yeni bir adımına hep birlikte, büyük bir gurur ve heyecanla şahitlik ettik. İlk kez bir Türk vatandaşımız, Hava Kuvvetlerimizin seçkin bir personeli olan Albay Alper Gezeravcı, uzay bilim misyonumuz çerçevesinde uzay yolculuğuna çıktı. Bu yolculuk, Türkiye Yüzyılı’nda gerçekleştireceğimiz uzay çalışmaları için kıymetli ve tarihî bir adım olmuştur. Bu vesileyle Albay Alper Gezeravcı’ya ve onu takip edecek ufku geniş Türk gençlerine başarılar diliyor; onların, asil milletimizin umudu olarak ülkemizi çok daha ilerilere taşıyacaklarına yürekten inanıyorum.

TÜRKİYE PEK ÇOK PLATFORMDA KENDİ KENDİNE YETER BİR KONUMA ULAŞTI

Türkiye, son yıllarda savunma sanayisinde önemli atılımlar gerçekleştirmiştir. Bu başarıların arkasındaki temel etken şüphesiz ki, zatıalilerinin liderliğinde ortaya konulan güçlü siyasi irade ve savunma sanayisine sağlanan destektir. Her alanda “tam bağımsız Türkiye” hedefiyle çıktığımız bu yolda ülkemiz, yerli ve millî kaynaklarımızı kullanarak başlattığı teknoloji hamlesiyle, başta savunma sanayisi olmak üzere birçok platformda kendi kendine yeter bir konuma ulaşmıştır. Nitekim yerli ve millî silah sistemlerimizle teçhiz edilen şanlı ordumuz, geniş bir coğrafyada aktif roller üstlenirken ülkemiz de müzakere masalarının mimarı ve vazgeçilmez bir üyesi olarak uluslararası alandaki etkisini artırmış, küresel bir aktör hâline dönüşmüştür. Ayrıca bugün; kendi imkânlarımızla tasarlayıp ürettiğimiz ve sahada kendini kanıtlayan sistemlerimizin, uluslararası ortamda da kabul görmesi ve her geçen gün marka değerini artırması gurur vericidir. Bu yüksek seviyeye ulaşmamızda, zatıalinizin engin vizyonu, belirleyici bir faktör olmuştur.

KAHRAMAN ORDUMUZ, HAREKÂT SAHASINDA BÜYÜK ÜSTÜNLÜK SAĞLADI

Savunma sanayimizin katkısı, şanlı ordumuzun özellikle terörle mücadelede yurt içi ve sınır ötesinde elde ettiği başarılarda açıkça görülmektedir. Personelimizin kahramanlığı ve savunma sanayimizin sağladığı teknolojik kabiliyetlerin bir araya gelmesiyle kahraman ordumuz, harekât sahasında büyük bir üstünlük sağlamış ve terör örgütünün hareket kabiliyetini bitme noktasına getirmiştir. Mehmetçiğin karşısında aciz kalan ve çaresizliğe mahkûm olan alçak teröristler, son çırpınışlarını vermektedir. Ancak, teröre karşı sürdürdüğümüz amansız mücadelemizde maalesef şehitlerimiz de oluyor. Acımız büyük olsa da evlatlarımızın intikamını almak için kudretimiz daha büyük, irademiz ve kararlığımız ise tamdır. Bu vesileyle hain terör örgütünün son saldırılarında şehit olan silah arkadaşlarımıza bir kez daha Allah’tan rahmet; yaralılarımıza acil şifalar, kederli ailelerine ve asil milletimize başsağlığı diliyorum.

DENİZ KUVVETLERİMİZİN HAREKÂT KABİLİYETİ VE ETKİNLİĞİ DAHA DA ARTACAK

Kutsal vatan topraklarımızı ve sınırlarımızı teröristlerden korumaya çalışırken mavi ve gök vatanımızdaki hak ve menfaatlerimizi en iyi şekilde muhafaza etmek için de faaliyetlerimizi aralıksız sürdürüyoruz. Bu kapsamda deniz ve hava gücümüzü daha da kuvvetlendirmek için büyük gayret sarf ediyor, bugün de şahit olduğumuz üzere üstün gayretlerimizin neticelerini de birer birer alıyoruz. Hizmete giren gemilerimiz ve insansız deniz aracımız da askerî ve sivil tersanelerimizin omuz omuza çalışarak ortaya koyduğu başarının en güzel örnekleridir. Bu gemilerimizle birlikte, Deniz Kuvvetlerimizin harekât kabiliyeti ve etkinliği daha da artacaktır. Aynı şekilde operasyonlarda yoğun bir şekilde kullandığımız insansız hava araçlarımız gibi MARLİN İnsansız Deniz Aracımız da şanlı donanmamıza önemli katkılar sağlayacaktır.

Savunma sanayisi alanında güçlü ve bağımsız olamayan milletlerin, istikballerine güvenle bakabilmeleri mümkün değildir. Bu doğrultuda sürekli daha ileri gitmek ve sürekli daha gelişmişini üretmek mecburiyetindeyiz. Elde edeceğimiz her başarıyı, bir sonraki büyük ve güçlü adımın öncüsü olarak görüyoruz. Çok iyi biliyoruz ki başarı; bir yolculuktur, bir varış noktası değildir. Cumhuriyetimizin ikinci asrına başladığımız bu kutlu yolculukta, zatıalilerinin liderliğinde ve “Türkiye Yüzyılı” hedeflerimiz doğrultusunda, ecdadımıza yakışır yeni başarıları, tarihimizin altın sayfalarına yazdırmak en büyük hedefimizdir.

Bu anlayışla Millî Savunma Bakanlığı olarak;

- Yerli ve millî savunma sanayimizin geliştirilmesi dâhil ülkemizin ve asil milletimizin bekası için gece gündüz demeden çalışmaya,

- Daha büyük, daha güçlü bir Türkiye için gayret göstermeye devam edeceğiz.

Bu vesileyle hizmete alınan yeni gemilerimizin ve insansız deniz aracımızın, bir kez daha ülkemize, asil milletimize ve Silahlı Kuvvetlerimize hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum. Böylesine önemli ve büyük projelerin hayata geçirilmesindeki kararlı tutum ve direktifleriniz nedeniyle zatıdevletlerine şükranlarımı sunuyorum. Gemilerimizin üretiminde emeği geçen İstanbul Tersanesi Komutanlığımızın ve Sefine Tersanesinin tüm personeline, mühendisinden işçisine kadar tüm çalışanlarına ve değerli paydaşlarımıza yüksek müsaadeleriyle teşekkür ediyorum.

Bu vesileyle tüm şehitlerimizi ve ebediyete irtihal eden kahraman gazilerimizi rahmet ve minnetle yâd ediyor; gazilerimize, şehit ve gazilerimizin kıymetli ailelerine saygı ve şükranlarımı sunuyorum.

Ayrıca, 34 yıl önce 20 Ocak tarihinde, hür ve müstakil Azerbaycan için Bakü’de barışçıl bir şekilde gösteri yaparken acımasızca katledilerek şehadet makamına ulaşan can kardeşlerimizi, rahmetle yâd ediyorum.

Sizleri bir kez daha saygıyla selamlıyorum.

Kahraman Bahriyelilerimize de diyorum ki:

Denizleriniz sakin, pruvanız neta; yolunuz ve bahtınız açık olsun.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.