Pazarcık Büyük Yatırım !

Pazarcık Büyük Yatırım !
İller Bankası tarafından finanse edilen proje kapsamında, yaklaşık 120 km kanalizasyon ve 17 km yağmursuyu hattı, 60 km beton boru ile parsel bağlantısı, 7 bin 500 parsel bacası, 4 terfi merkezi ve 3 bin muayene bacası inşa edilecek.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel

Pazarcık Büyük Yatırım !

GÜLAY DOĞAN

KAHRAMANMARAŞ / Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Pazarcık'ta deprem sonrası hasar gören altyapının yeniden inşası için çalışmalarını sürdürüyor.

İnşaat için 5 Haziran'da ihaleye çıkılacak. Başkan Görgel, projenin Pazarcık'ın içme suyu ardından kanalizasyon ve yağmursuyu ihtiyacını karşılayacağını belirtti.

İller Bankası tarafından finanse edilen proje kapsamında, yaklaşık 120 km kanalizasyon ve 17 km yağmursuyu hattı, 60 km beton boru ile parsel bağlantısı, 7 bin 500 parsel bacası, 4 terfi merkezi ve 3 bin muayene bacası inşa edilecek. Görgel, çalışmalara devam ederken Cumhurbaşkanı'nın sağladığı maddi destek için teşekkür etti.

baskan-firat-gorgel.jpg

Yeni Kahramanmaraş'ın imarı ve inşası konusunda faaliyetlerini sürdüren Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Pazarcık ilçesinde deprem sonrası zarar gören altyapının yeniden yapılandırılması için yoğun çalışmalarını sürdürüyor.

Bu çerçevede, Pazarcık'ta hayata geçirilecek kanalizasyon ve yağmursuyu şebeke hattı inşaatı için 5 Haziran'da ihaleye çıkılacağı duyuruldu. Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel, projenin Pazarcık'ın içme suyu hattı tamamlandıktan sonra kanalizasyon ve yağmursuyu ihtiyacını karşılayacağını belirtti.

İller Bankası tarafından finanse edilecek olan proje, Pazarcık'a yaklaşık olarak 120 km kanalizasyon hattı ve 17 km yağmursuyu hattı döşenmesini öngörüyor. Ayrıca, projenin kapsamında 60 km beton boru ile parsel bağlantıları, 7 bin 500 parsel bacası, 4 adet terfi merkezi ve 3 bin adet muayene bacası da inşa edilecek.

Başkan Görgel, "6 Şubat depremlerinde ciddi hasar alan altyapı hatlarımızın yenilenmesi noktasında şehir genelinde çalışmalarımız durmaksızın devam ediyor.

Sayın Cumhurbaşkanımızın öncülüğünde şehrimize sağlanan 10 milyar TL'lik maddi destekle bu çalışmalarımızı sürdürüyoruz" dedi. Ayrıca, Pazarcık ilçesinde başlatılan 300 milyon TL'lik Düzbağ İçme Suyu Projesi'nin de devam ettiğini vurguladı ve projenin %50'sinin tamamlandığını belirtti. Görgel, İller Bankası tarafından gerçekleştirilecek ihale sonrasında projenin inşasına başlanacağını ve Pazarcık'ın içme suyu hattının ardından kanalizasyon ve yağmursuyu ihtiyacının da karşılanacağını söyledi. Görgel, projede emeği geçen herkese teşekkürlerini iletti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.