ÖZEL GEREKSİNİMLİ VATANDAŞLARIMIZIN YANINDA OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ

ÖZEL GEREKSİNİMLİ VATANDAŞLARIMIZIN YANINDA OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ
ÖZEL GEREKSİNİMLİ VATANDAŞLARIMIZIN YANINDA OLMAYA DEVAM EDECEĞİZDünya Otizm Farkındalık Günü dolayısıyla düzenlenen etkinlikte konuşan Başkan Güngör, “Özel gereksinimli vatandaşlarımız için, tüm gücümüzle yaşam...

ÖZEL GEREKSİNİMLİ VATANDAŞLARIMIZIN YANINDA OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ

Dünya Otizm Farkındalık Günü dolayısıyla düzenlenen etkinlikte konuşan Başkan Güngör, “Özel gereksinimli vatandaşlarımız için, tüm gücümüzle yaşam alanlarımızı daha da ulaşılabilir hale getirmeye devam edeceğiz” dedi.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından Dünya Otizm Farkındalık Günü etkinlikleri gerçekleştirildi. Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’nde düzenlenen programa Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör’ün yanı sıra Vali Ömer Faruk Coşkun, İl Jandarma Komutanı Mustafa Özdurhan, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Mutlu Kaya, Onikişubat Kaymakamı Serkan Keçeli ve çok sayıda vatandaş katıldı. İlk olarak Başkan Güngör ve beraberindeki heyet, otizmli bireylerin kendi el emekleriyle yapmış oldukları eserlerin yer aldığı sergiyi ziyaret etti. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan etkinlikte özel gereksinimli bireyler, izleyicilere drama ve ritim gösterisi sergiledi. Otistik çocuklar, sergiledikleri gösterilerle izleyicilerden büyük alkış aldı. Etkinlikte, Kubilay Özbek ve Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri katılımcılara müzik ziyafeti yaşattı. Müzik dinletisinin ardından Dr. Mehmet Küçükgöz, otizm farkındalığı oluşturmak amacıyla söyleşi etkinliğinde katılımcılarla bir araya geldi.

Her 68 Çocuktan Biri Otizmli

Otizm görülme sıklığının büyük bir hızla arttığının altını çizen Başkan Güngör, “1985 yılında her 2 bin 500 çocuktan birine otizm tanısı konmuşken, 2001 yılında 250, 2013 yılında 88 çocuktan birine bu tanı konmuş bulunuyor. Günümüzde ise her 68 çocuktan biri otizmli olarak dünyaya geliyor. Bu evlatlarımızın sosyal hayata dâhil olabilmeleri için mutlaka eğitim sistemi içinde yer almaları gerekiyor. Çünkü eğitim, otizmli birey için her şeyden önce tedavi anlamına geliyor. Otizmi diğer engel gruplarından ayıran en önemli fark; erken tanı ve erken kaynaştırma eğitimiyle otizmli çocukların sorunlarının büyük bir kısmını aşıyor olmaları. Bu yüzden, otizmin kamuoyunda bilinirliğinin artması için hepimiz el ele vermeliyiz” dedi.

Engel Tanımıyoruz

Büyükşehir Belediyesi’nin her zaman özel gereksinimli bireylerin yanında olduğunun altını çizen Başkan Güngör, “Büyükşehir Belediyesi olarak medikal ürün temini, birey ve ailesine yönelik danışmanlık hizmetleri, evinde berber hizmeti, farkındalık programları, meslek edindirme kursları, EKPSS kursları gibi hizmetlerle özel gereksinimli kardeşlerimizin ve ailelerinin yanlarında olmaya gayret ediyoruz. Bugüne kadar olduğu gibi önümüzde ki süreçte de tüm engelli kardeşlerimizin önünde ki engelleri kaldırmak için hiçbir engel tanımadan çalışmalarımıza devam edeceğiz” ifadelerini kullandı. Etkinlik sonunda Başkan Güngör ve tüm katılımcılar Dünya Otizm Farkındalık Günü kapsamında farkındalık oluşturmak için mavi balonları gökyüzüne bıraktı. Özel gereksinimli çocuklarla bolca sohbet eden Başkan Güngör, hatıra fotoğrafı çektirmeyi de ihmal etmedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.