Kurbanlık fiyatları ne kadar?

Kurbanlık fiyatları ne kadar?
Kahramanmaraş merkez ve ilçelerinde Kurban fiyatları canlı kilo 250 ile 275 TL arasında Büyük Başlarda ise 230 ile 260 TL arasında satışa sunuldu.

Kurbanlık fiyatları ne kadar?

2024 küçükbaş ve büyükbaş kurbanlık fiyatları kaç TL?

BEKİR DOĞAN
KAHRAMANMARAŞ - Kahramanmaraş merkez ve ilçelerinde Kurban fiyatları canlı kilo 250 ile 275 TL arasında Büyük Başlarda ise 230 ile 260 TL arasında satışa sunuldu.

Kurban Bayramı yaklaşırken kurbanlık hayvan fiyatları en çok merak edilenler arasında yerini alıyor. 2024 kurbanlık fiyatları ne kadar? Büyükbaş ve küçükbaş kurban fiyatları belli oldu mu? soruları merak ediliyor.
Bu yıl kurbanlık fiyatları ne kadar oldu? Büyükbaş kurbanlık hayvan kaç TL? Vekaletle kurban kesim bedeli ne kadar? soruları merak ediliyor. İşte 2024 kurbanlık fiyatları...

Kahramanmaraş'ta bulunan Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, "Bu yıl için vekâletle kurban kesim bedeli yurt içinde 11 bin 750 Lira, yurt dışında ise 4 bin 750 Lira olarak belirlenmiştir" dedi.

2024 KURBANLIK FİYATLARI NE KADAR?
Kurbanlık fiyatları küçükbaş ve büyükbaş olmasına göre farklılık gösterirken fiyatlar il özelinde de farklı olabiliyor.

Buna göre büyükbaş canlı kilogram fiyatı 230- 280 ila arasında, küçükbaş ise 250 ila 300 TL arasında büyükbaşlarda ise hisse fiyatı 20 bin ila 30 bin TL arasında satışa sunuldu.

Sultan Pazarlığı ile daha ucuza alına biliyor.

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından 2024 yılı bayram takvimi belli oldu.

4 gün sürecek Kurban Bayramı 16 Haziran Pazar günü başlayacak. Bayram 16-17-18-19 Haziran tarihlerinde idrak edilecek.

KURBAN EDİLECEK HAYVANLAR HANGİ NİTELİKLERİ TAŞIMALIDIR?
Kurban edilecek hayvanın, sağlıklı, organları tam ve besili olması, hem ibadet açısından hem de sağlık bakımından önem arz eder. Bu nedenle, kötürüm derecesinde hasta, zayıf ve düşkün, kesileceği yere gidemeyecek derecede topal, bir veya iki gözü kör, boynuzlarının biri veya ikisi kökünden kırık, dili, kuyruğu, kulakları ve memelerinin yarısı kesik, dişlerinin tamamı veya çoğu dökük hayvanlardan kurban olmaz. Ancak hayvanın doğuştan boynuzsuz olması, şaşı, hafif topal, hafif hasta, bir kulağı delik veya yırtılmış olması, memelerinin yarıdan daha azının olmaması, kurban edilmesine engel değildir (Kâsânî, Bedâi', 5/75-76). Buna göre hayvanın değerini düşürücü nitelikteki kusurlar kurbana engeldir.

Şâfiî mezhebinde, genel olarak yukarıda sayılan kusurlardan birinin bulunması, bir hayvanın kurban olmasına engel teşkil ettiği gibi uyuz olan hayvanlar ile yem yemesini engelleyecek derecede dişlerinin bir kısmı dökülmüş olan hayvanların da kurban edilmesi caiz değildir (Nevevî, el-Mecmû', 8/399-404).


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.