19 Ekim Muhtarlar Günü
Başkan Fırat Görgel: “Tüm Muhtarlarımızın 19 Ekim Muhtarlar Günü’nü Tebrik Ediyorum”
Başkan Görgel, 11 ilçenin muhtarlarıyla bir araya geldi: “Muhtarlarımız devletimizin mahallelerdeki eli, gözü, dili ve gönlüdür.”
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla şehir genelindeki muhtarları bir araya getiren anlamlı bir program düzenledi. Çamlıca Restoran’da gerçekleştirilen etkinliğe; Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel, Vali Mükerrem Ünlüer, AK Parti İl Başkanı Muhammed Burak Gül, MHP İl Başkanı Mansur Metehan ve 11 ilçede görev yapan muhtarlar katıldı.

Programda muhtarlarla tek tek ilgilenen, sohbet eden ve taleplerini dinleyen Başkan Görgel, tüm katılımcıların 19 Ekim Muhtarlar Günü’nü kutladı. Görgel, muhtarların yerel yönetimlerdeki önemine dikkat çekerek şu ifadeleri kullandı:
“Muhtarlarımız, devletimizin mahallelerdeki eli, gözü, dili ve gönlüdür. Onlar hemşehrilerimizin ilk kapısını çaldığı, derdini paylaştığı, sevincini paylaştığı en değerli temsilcilerdir. Bizim içinse bu şehrin kalkınma yolculuğundaki en yakın çalışma arkadaşlarıdır.”

“721 Muhtarımızla İstişare Toplantısı Gerçekleştirdik”
Göreve geldikleri günden itibaren muhtarlarla sürekli iletişim halinde olduklarını belirten Başkan Görgel, 11 ilçede 721 muhtarla birebir istişare toplantıları gerçekleştirdiklerini söyledi.
“Her bir mahallemizin ihtiyacını doğrudan sizlerden dinledik. Yapılabilecek hizmetleri açık açık, tarih tarih ifade ettik; yapılamayacak çalışmaları da neden yapılamayacağını samimiyetle anlattık. Çünkü biz inanıyoruz ki şeffaflık, güvenin temelidir. Bizim belediyeciliğimizin özü, şeffaf ve dürüst yönetim anlayışıdır.”

“114 Projemizden 69’unun Startını Verdik”
Kahramanmaraş’ın altyapıdan üstyapıya, kültürden spora birçok alanda büyük yatırımlarla dönüşüm sürecinde olduğunu belirten Başkan Görgel, göreve geldikleri 17 aylık süreçte 114 projenin 69’unun startını verdiklerini ifade etti.
“Bugün itibarıyla öz kaynaklarımızla 8 milyar TL’lik yatırımı şehrimize kazandırmış bulunuyoruz. Şehrimizde Türkiye’nin en büyük altyapı şantiyesini kurduk. 20 yılda yapılacak işleri 1,5 yılda tamamlama hedefiyle çalışıyoruz.”
Görgel, bugüne kadar 920 kilometre içme suyu hattı, 130 içme suyu deposu, 168 sondaj kuyusu, 162 kilometre kanalizasyon hattı ve 16 kilometre yağmur suyu hattının tamamlandığını belirterek bu yatırımların toplam maliyetinin 2,25 milyar TL’ye ulaştığını söyledi. Ayrıca, hükümet desteğiyle yürütülen 20 milyar TL’lik altyapı yatırımının Kahramanmaraş’ı daha güçlü bir geleceğe hazırladığını kaydetti.
Yol ve Üstyapı Çalışmaları Aralıksız Devam Ediyor
2024 yılı boyunca şehir genelinde önemli yol çalışmalarını tamamladıklarını ifade eden Başkan Görgel, yıl sonu itibarıyla 50 kilometre sıcak asfalt, 110 kilometre sathi kaplama, 16 köprü-menfez ve 160 kilometre yol açımı ile bakım-onarım çalışmasının tamamlandığını aktardı.
“2025 yılı hedefimiz daha büyük. 65 kilometre sıcak asfalt, 260 kilometre sathi kaplama, 15 köprü menfez ve 160 kilometre yol açımı planladık. Bu çalışmaların tahmini maliyeti 1,8 milyar TL olacak.”
![]()
Sosyal ve Kültürel Projelerle Şehre Değer Katıyor
Altyapı ve yol çalışmalarının yanı sıra sosyal ve kültürel projelerle de Kahramanmaraş’a yeni bir kimlik kazandırdıklarını belirten Başkan Görgel, tamamlanan ve devam eden yatırımlardan örnekler verdi:
“Yeşilgöz Restoran, Pınarbaşı Misafirhanesi, Çocuk Kütüphanesi, Kahramanmaraş Gençlik Merkezi, Merkez Spor Kompleksi ve mahallelerimize kazandırdığımız halı sahalar gibi birçok projemizi hizmete sunduk. Ayrıca Toptancılar Sitesi’ni 1 milyar TL, Kuzey İlçeleri Katı Atık Tesisi’ni 685 milyon TL yatırım bedeliyle hayata geçiriyoruz. Kahramanmaraş Stadyumu ise 1,8 milyar TL’lik büyük bir projedir. Genç, çocuk, kadın, yaşlı ve engelli her birey için ayrı ayrı hizmet üretmeye devam ediyoruz.”
Muhtarlara Bilgisayar Desteği
Programın sonunda muhtarların hizmet kapasitesini artırmak amacıyla her birine bilgisayar hediye edileceğini açıklayan Başkan Görgel, bu desteğin muhtarların vatandaşlarla daha etkin iletişim kurmasını sağlayacağını belirtti.
“Allah Birlik ve Beraberliğimizi Daim Eylesin”
Programın sonunda tüm muhtarlara teşekkür eden Başkan Görgel, sözlerini şu şekilde tamamladı:
“Şehrimizin kalkınması, huzuru ve refahı için gece gündüz demeden çalışan tüm muhtarlarımızın 19 Ekim Muhtarlar Günü’nü en içten dileklerimle kutluyorum. Görevinizde başarılar diliyor, her birinize emek, gayret ve samimiyetiniz için teşekkür ediyorum. Allah birlik ve beraberliğimizi daim eylesin.”
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleşen 19 Ekim Muhtarlar Günü buluşması, samimi bir atmosferde sona ererken; muhtarlar, şehre kazandırılan hizmetlerden dolayı Başkan Fırat Görgel’e teşekkür etti.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.