Ormanda ve Tarlada Sigara İçmek de Yasak !

Ormanda ve Tarlada Sigara İçmek de Yasak !
Ormanlarda, Buğday Tarlalarında, sigara içmek, mangal yakmak, çay pişirmek tümü ile yasaklandı.

Kahramanmaraş valiliği Anız ve Piknik Yasağı getirdi..

Buğday Hasatı Yapılırken Çay içme sebebi ile yangın çıkıyor..

KAHRAMANMARAŞ / İlimiz sınırları içerisinde tarımsal faaliyette bulunulması ile ilgili olarak 2872 sayılı Çevre Kanununun Ek 1. maddesinin 1. fıkrasının (c) bendi gereğince; toprağın korunmasına ve kirliliğinin önlenmesine ilişkin olarak; anız yakılması, çayır ve mer'aların tahribi ve erozyona sebebiyet verecek her türlü faaliyetin yasaklandı..

Buğdayların biçzilmesinden sonra anızın acilen sürülmesi ve samanın toprağa karışması ile seneye daha fazla verim vereceğini ifade eden Kahramanmaraş Valisi Mükerrem Ünlüer : " Buğday biçilen tarlada, Ormanda, Sigara yakmak, mangal yapmak, odunlu semaverde çay yapmak Ekim 2024 ayınmda kadar yasaklanmıştır. hükmüne istinaden Hasat öncesinde, hasat sırasında ve sonrasında yangın duyuruları yapılarak, denetimler artırılacak, yangına sebep olanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır.

Anız yangınlarının önlenmesine ilişkin ilgili Kurumlarla koordinasyon içinde çalışmala yapılacak olup 2872 Sayılı Çevre Kanunu'nun 20. Maddesine dayanılarak 2024 yılında kanuna aykırılık halinde uygulanacak idari para cezaları, 29.12.2022 tarih ve 32058 sayılı Resmi Gazete de yayınlanan 2023/1 nolu Tebliğe göre belirlenmiştir.

Tebliğe göre, 2872 sayılı Çevre Kanununun 20nci maddenin (l) bendinde "anız yakanlara her dekar için idari para cezası verilir. Anız yakma fiilinin orman ve sulak alanlara 244,08 TL bitişik yerler ile meskûn mahallerde işlenmesi durumunda ceza (5)beş kat artırılır." idari para cezası da yazılmaktadır..

Kahramanmaraş'ta orman yangını olmayan bir yaz geçirelim çünkü iyi bir orman 100 yılda meydana geliyor bir kaç saat içinde yanıyor ," dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.