Orman Yangını Arı Kovanları da Yandı !..

Orman Yangını Arı Kovanları  da Yandı !..
Yangının vatandaşlar tarafından da yapılan yardımlar sonunda kontrol altına alınmasında sortiler gerçekleştiren 2 helikopterin büyük yararı görülürken, yaklaşık 1 hektarlık alanda söndürme çalışmalarının ardından soğutma çalışması başladı.

Simav’da Orman Yangını Kontrol Altında

Orman Yangını Arı Kovanları da Yandı !..

ADİL AKA

Kütahya’nın Simav ilçesinde dün saat 15:00 sularında şehrin Çavdır Mahallesinde bir depodan başladığı iddia edilen yangın kısa zamanda Kestane Dağı eteklerine sarınca ilçede ve mahallede büyük korku ve endişe yaşandı.

ARILAR YANDI

Orman Yangın sebebi ile Arı kovanları ve Arılar telef olması yanında orman içinde bulunan tüm canlılar yanarak can vermesi vatandaşı derinden üzdü.

Simav Kaymakamı Bünyamin Karaloğlu, Simav Belediye Başkanı Kübra Tekel Aktulun, Simav Orman İşletme Müdürü Necmi Topal ve Merkez Şefi Muhammed Eğilmez’in baştan sona sevk ve idare ettiği yangın söndürme çalışmalarına Simav Belediyesi İtfaiye ve su tankerleri, Simav Orman İşletme ekipleri, Demirciköy, Naşa, Çitgöl ve Güney beldelerinin itfaiyeleri, Gediz Orman İşletmeye ait yangın söndürme araçları, su tankerleri ve 2 helikopter ve personelleri katıldı.

sivam-yaniyor.jpg

1,5 SAATTE KONTROL ALTINA ALINDI.

Yaklaşık 1,5 saat süren yangını söndürme çalışmaları sırasında arıcılık yapan bir vatandaşa ait kovanlar yanarak kullanılmaz hale gelirken binlerce arı ya telef oldu ya da dumanın etkisiyle bölgeden uzaklaştı. Yangının ormanlık alana olacak etkisinin önüne geçilmesi için itfaiye ve orman personelleri canla başla mücadele ederken, dumandan etkilenen bir orman yangın söndürme çalışanına vatandaşlar yardımcı oldu ardından da 112 Acil servisi tarafından ilk sağlık müdahalesi gerçekleştirildi.

Yangının vatandaşlar tarafından da yapılan yardımlar sonunda kontrol altına alınmasında sortiler gerçekleştiren 2 helikopterin büyük yararı görülürken, yaklaşık 1 hektarlık alanda söndürme çalışmalarının ardından soğutma çalışmalarına başlanması Değirmenciler mahallesi halkına rahat bir nefes aldırdı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.