Ökkeş Şendiller’e Veda

Ökkeş Şendiller’e Veda
Abdülhamid Han Camii’ne getirildi. Cuma namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından Şeyhadil Mezarlığı’na götürülen Şendiller, burada toprağa verildi.

Ökkeş Şendiller’e Veda


Haber: Mehmet Mücahit Doğan

KAHRAMANMARAŞ – Türk siyasetinin önemli isimlerinden, 19’uncu Dönem Kahramanmaraş Milletvekili ve Büyük Birlik Partisi’nin kurucularından Ökkeş Şendiller, memleketi Kahramanmaraş’ta son yolculuğuna uğurlandı. Ankara’da tedavi gördüğü hastanede geçirdiği kalp krizi sonucu 69 yaşında hayatını kaybeden Şendiller’in cenazesi, büyük bir katılımla dualar eşliğinde defnedildi.

Merhumun Türk bayrağına sarılı naaşı, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi morgundan alınarak Abdülhamid Han Camii’ne getirildi. Cuma namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından Şeyhadil Mezarlığı’na götürülen Şendiller, burada toprağa verildi.

okkes-sendiller.jpeg

Cenaze törenine Kahramanmaraş Valisi Mükerrem Ünlüer, 66. Hükümet Tarım ve Orman Bakanı ve Kahramanmaraş Milletvekili Prof. Dr. Vahit Kirişci, Anahtar Parti Genel Başkanı Yavuz Ağıralioğlu, Milli Yol Partisi Genel Başkanı Remzi Çayır, Yeni Yol Partisi Kahramanmaraş Milletvekili İrfan Karatutlu, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel, Onikişubat Belediye Başkanı Hanifi Toptaş, İl Emniyet Müdürü Hasan Yiğit, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

okkes-sendiller1.jpeg

Başkan Görgel: "Ruhu şad, mekânı cennet olsun"

Cenazeye katılarak Şendiller ailesinin acısını paylaşan Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel, yaptığı açıklamada,
“Merhum Ökkeş Şendiller’e Allah’tan rahmet, kederli ailesine, sevenlerine ve tüm hemşehrilerimize başsağlığı diliyorum. Ruhu şad, mekânı cennet olsun.” ifadelerini kullandı.

okkes-sendiller3.jpeg

Aileden Duygusal Mesajlar

Cenaze töreninde taziyeleri kabul eden merhumun kızı Neslihan Şendiller, gözyaşları içinde,
“Vatanını, milletini seven, milliyetçi ve vatan sevgisiyle dolu bir insandı. Allah razı olsun gelenden, gidenden, yanımızda olan herkesten.” dedi.

Şendiller’in oğlu Yavuzcan Şendiller ise,
“Seveni çoktu rahmetlinin. Bu vatan için elinden gelen her şeyi yaptı, Allah’tan rahmet diliyorum.” sözleriyle babasına veda etti.

okkes-sendiller5.jpeg

Sevenlerinden Son Veda

Cenaze namazı öncesinde İl Müftü Yardımcısı Halil İbrahim İkbal tarafından helallik alındı. Ardından kılınan cenaze namazıyla birlikte yüzlerce kişi, dualarla Ökkeş Şendiller’e veda etti. Şeyhadil Mezarlığı’nda defnedilen Şendiller için vatandaşlar, mezarı başında dua ederek gözyaşı döktü.

Siyasi yaşamı boyunca milli ve manevi değerlere bağlı bir çizgi izleyen, Büyük Birlik Partisi’nin kuruluşunda yer alan, Kahramanmaraş’a ve Türkiye’ye hizmet etmiş bir siyasetçi olan Ökkeş Şendiller’in vefatı, başta ailesi ve yakınları olmak üzere tüm Kahramanmaraşlıları yasa boğdu.

Kahramanmaraş En Son Dakika Haber – Vefat eden 19’uncu dönem Kahramanmaraş Milletvekili Ökkeş Şendiller, memleketi Kahramanmaraş’ta gözyaşları ve dualar arasında ebedi istirahatgâhına uğurlandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum