Kadın Cinayetlerine En Ağır Ceza verilmeli

Kadın Cinayetlerine En Ağır Ceza verilmeli
9 Ekim 2024 tarihinde ülkemizde; kadına yönelik şiddet ; kadının yaşam hakkına , kadının beden hakkına zarar verecek şekilde bir kez daha kendisini göstermiştir.

Kadın Cinayetlerine En Ağır Ceza verilmeli

9 Ekim 2024 tarihinde ülkemizde; kadına yönelik şiddet ; kadının yaşam hakkına , kadının beden hakkına zarar verecek şekilde bir kez daha kendisini göstermiştir.

Kadın Hakları Komisyonu Başkanı Av. Aysın Bilginer : İlimiz adliye binası önünde boşanma aşamasındaki kadınımız duruşma sonrası eşi Vedat KILIÇ tarafından vahşice duygularla bıçaklı saldırıya uğramıştır.

Kahramanmaraş Adliyesi önünde Basın Açıklaması yapan Aysın Bilginer : Üzüntümüzün, öfkemizin tarifi yok. Duyduğumuz her cinayet ve şiddet haberinin, bu yaşananları sıradanlaştırmaya ve kabullenmeye yönlendirmesine izin vermeyeceğiz. Etkin olarak uygulanmayan kadına karşı şiddetle mücadele süreçlerinin, yaşanan cinayetleri ve şiddeti normalleştirmesine göz yummayacağız.

Yaşanılan elim olaylar azımsanamaz, küçümsenemez, münferit kabul edilemez.

Kadın cinayetlerindeki ve kadına yönelik şiddetteki korkunç artış, kadın üzerinden yürütülen yanlış politikaların sonucudur.

Cezasızlık politikalarına derhal son verilmelidir.

Kadına yönelik şiddetle samimi ve etkin bir mücadele yerine; kadınların yaşam ve özgürlüklerinin güvencesi olan İstanbul Sözleşmesi’nden hukuksuzca çekilerek şiddet failleri cesaretlendirilmiştir.

6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına karşı şiddetin önlenmesine dair kanunun etkin şekilde istisnasız olarak uygulanması gerekliliği hayati önem taşımaktadır.

2024 yılında ortalama olarak ülkemizde 297 tane kadın ve çocuk cinayeti işlenmiş olup son bir haftada işlenen kadın cinayete kurban giden Bedriye IŞIK, Sonay ÖZTÜRK ASLAN, Ayşenur HALİL, İkbal UZUNER, Zehra GÜN, Gülfer ÖTER, Sibel AYGAN ve öldürülen tüm kadın ve çocuklarımızı saygı ve rahmetle anıyoruz.

İçimizi acıtan tüm cinayetleri lanetlediğimizi, etkin soruşturma yürütülmesi için hukuki sürecin takipçisi olacağımızı, toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanması, kadına yönelik şiddetin önlenmesi mücadelemizi ülkemizdeki her bir kadının yasalarla güvence altına alınan haklarından eşit yararlanma olanağını buluncaya kadar sürdüreceğimizi kamuoyuna bir kez daha duyururuz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.