Filistin Barosu İle İş Birliği

Filistin Barosu İle İş Birliği
Başkan Burak Gül : " İmzalanan İş Birliği Protokolü, bundan sonraki süreçte İsrail’in yürüttüğü politikaların uluslararası hukuk nezdindeki karşılığının delilleriyle, tespitleriyle, raporlarıyla ortaya konup imza altına aldık.

Kahramanmaraş Barosu Başkanı Muhammed Burak Gül

Filistin Barosu İle İş Birliği

ANKARA - Türkiye Barolar Birliği ve baro birlik ile Filistin Barolar Birliği arasında; İsrail'in yürüttüğü tecrit ve katliam politikasının uluslararası hukuk nezdinde karşılık bulmasını sağlamak ve iki toplumun hukuk kültürlerini paylaşarak meslek kapasitelerini artırmak amacıyla yapılan İş Birliği Protokolü imza törenine ve istişare toplantısına Baro Başkanı Av.M.Burak Gül katıldı.

burak-gul1.jpeg

Başkan Burak Gül : " İmzalanan İş Birliği Protokolü, bundan sonraki süreçte İsrail’in yürüttüğü politikaların uluslararası hukuk nezdindeki karşılığının delilleriyle, tespitleriyle, raporlarıyla ortaya konup bundan sonraki nesillere de aktarılması bakımından büyük önem taşımaktadır.

İsrail’in katliamlarında hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz.
Bir kez daha Filistin halkının yanında olduğumuzu, acılarını yürekten paylaştığımızı ve mücadeleyi birlikte yürütme azminden hiçbir şey kaybetmediğimizi belirtiyoruz.

burak-gul2.jpeg

Türkiye Barolar Birliği (TBB) ile Filistin Barolar Birliği arasında, İsrail'in yürüttüğü tecrit ve katliam politikasının uluslararası hukuk nezdinde karşılık bulmasını sağlamak ve iki toplumun hukuk kültürlerini paylaşarak meslek kapasitelerini artırmak amacıyla İş Birliği Protokolü imza töreni de duygulu anlar yaşandı.

“İsrail dünyanın gözü önünde yürüttüğü tecrit ve katliam politikasını 7 Ekim'den itibaren savaş suçu, insanlığa karşı suç ve bunları da aşan soykırım suçuna dönüştürdüğü, sadece kınamakla yetinen uluslararası kamuoyunun da bu katliama seyirci kaldığı tarihsel bir süreçten geçiyoruz. İsrail’in yürüttüğü politikaların hem uluslararası toplum nezdinde hem de uluslararası hukuk karşılığında sonuçlarını görmek zorunda olduğu inancındayız. Unutulmamalıdır ki caydırıcılığı olmayan uluslararası mekanizmalar kurulma amaçlarının aksine hak ihlali yapanları cesaretlendiren mekanizmalardır. Gazze artık insanlığın turnusol kağıdı olmuştur.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.