“Adliye’ye Vatandaşımız Selamsız Gelebilmeli !”

“Adliye’ye Vatandaşımız Selamsız Gelebilmeli !”
2024-25Adli yılı Kahramanmaraş’ta düzenlenen törenle açıldı. Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Murat Tiryaki ,” Vatandaşımız bize güven duymalı birinin selamı ile değil kendi kendine gelmelidir..” dedi.

Adli Yıl Açılışı Yapıldı

Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Murat Tiryaki

Adliye’ye Vatandaşımız Selamsız Gelebilmeli !”

BEKİR DOĞAN

KAHRAMANMARAŞ- 2024-25Adli yılı Kahramanmaraş’ta düzenlenen törenle açıldı. Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Murat Tiryaki ,” Vatandaşımız bize güven duymalı birinin selamı ile değil kendi kendine gelmelidir..” dedi.

İstiklal Maraşımızın okunması bir dakikalık saygı duruşu ile ile başlayan açılış Kahramanmaraş Baro Başkan vekili Av. Neval Oturakçı Tanrıverdi ve Adalet Komisyonu Başkanı Turgay Çorak ve Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Murat Tiryakı bir konuşma yaptı.

İlk konuşmayı Kahramanmaraş Barosu adına : Neval Oturakçı Tanrıverdi yaptı.

Kahramanmaraş Baro Başkan vekili Av. Neval Oturakçı Tanrıverdi ,” Önleyici Hukuk Önem Arz Ediyor,”

Kahramanmaraş Adliyesinde düzenlenen 2024-2025 Adli Yıl açılış Kahramanmaraş Barosu adına bir konuşma yapan Baro Başkan vekili Av. Neval Oturakçı Tanrıverdi, Kadın Cinayeti ve Çocuk istismarını son bulması için önleyici hukuk çok önemli ,” dedi..

baro-baskan-vekili.jpg

Kahramanmaraş Baro Başkan vekili Av. Neval Oturakçı Tanrıverdi : “ Bu adli yıla başlarken de,Bağımsız savunmayı temsil eden,ülkedeki hukuksuzluklara karşı sesini yükselten Avukatlık mesleğinin, kendi içindeki sayısız mesleki sorunla da mücadele etmek durumunda bırakılmış olduğu yadsınamaz bir gerçek olarak karşımızdadır.Yargı sistemimizin sorunları ve onun kurucu unsurlarından olan savunmanın içinde bulunduğu olumsuz tablonun dikkate alınarak çözüme kavuşturulması; güçlü,bağımsız ve tarafsız yargının tesisi bakımından göz ardı edilmemelidir.

Her yıl adli yıl açılış töreninde vurgusunu yapmaktan vazgeçmediğimiz hukuk devleti ilkesi,bağımsız ve tarafsız yargı,adil yargılanma hakkı ilkelerini korumak, şüphesiz her birimiz için sarsılmaz bir öneme sahiptir. Bizler bu zorlu mücadele yolunda ilerlerken ülkemizde her gün maalesef birbirinden farklı hak ihlallerine şahit olmaya devam ediyoruz.

Çocuk istismarı,Kadın Cinayetleri,Hayvan ve doğa katliamı ifadeleri artık sıklıkla duyduğumuz kavramlar haline gelmiştir.Tüm bu hak ihlallerinde avukatlar ve barolar olarak mücadeleden,soruşturma ve cezai yaptırım süreçlerinin etkin şekilde yürütülmesi bakımından süreçlerin takipçisi olmaktan hiçbir zaman vazgeçmedik.Vazgeçmeyeceğiz.Ancak,Adli süreçlerin etkin şekilde yürütülmesi,ilgili yasaların etkin şekilde uygulanması tek başına bir çözüm değildir.

ÖNLEYİCİ HUKUK kavramı ve bunun içselleştirilmesinin ne denli önemli olduğu da vurgulanmalıdır. Koruyucu ve önleyici tedbirler,eğitim, hak ihlalleri ile toplumsal mücadelede ortak bir bilinç geliştirmenin gerekliliği her geçen gün daha da önem kazanmaktadır.

Toplumsal barışın hedeflendiği, demokratik bir hukuk devletinde bireylerin temel hak ve özgürlükleri öğrenmeleri ve içselleştirebilmeleri için küçük yaştan itibaren eğitilmeleri ve hayat boyu beslenerek geliştirilmeleri gerekmektedir.

Temel hak ve özgürlüklerin ilki ve temeli YAŞAM HAKKI’dır.Bizler 6 Şubat Deprem felaketinde onbinlerce vatandaşımızı ve Kahramanmaraş Barosu mensubu 30 meslektaşımızı kaybettik. Yitirdiğimiz tüm yargı mensuplarını, meslektaşlarımızı ve vatandaşlarımızı saygı ve rahmetle anıyorum. Bu vesile ile bir hususu özellikle belirtmek isterim; Süreçteki tüm sorumluların yargılanması ve depremin cezai ve hukuki sonuçları bakımından Kahramanmaraş Barosu olarak,tüm sürecin takipçisi olmak ve müdahil olmak hususundaki hassasiyetimiz,ilk andan son ana kadar devam edecektir. Biz Avukatlar ve Barolar olarak bağımsız ve adil yargının,insan haklarına saygının,hakkın ve adaletin tarafındayız.” dedi.

Kahramanmaraş Adliyesi Adalet komisyonu Başkanı Turgay Çorak , 6 Şubat Depremleri ile olağan üstü süreçten geçen Kahramanmaraş’ta yoğun bir iş gücü oluştu.

15 Temmuz Hain FETÖ darbe girişim ve sonrasında yargının üzerine binen yük, 6 Şubat Depremleri ile açılan kamu davaları ve Olağan üstü süreçleri gören Türk yargısı, FETÖ derbe girişimin yükünü atamadın 6 Şubat deprem sonrası dava yükü ile karşılanmıştır..

Bakanlığımız 6 Şubat sonrası Kahramanmaraş’a savcı, hakim ve personel takviyesi yapmış , yapmaya da devam ediyor..

Bir müjde vermek istiyorum: Kahramanmaraş Ticaretini daha çok gelişmesi için bugünden başlayarak Kahramanmaraş Ticaret Mahkemesi kurulmuştur.

Hakimler ve Savcılar yüksek kurulu : Ticaret Mahkemesi Başkanlığı kuruldu. Bir başkan 3 yardımcı hakim ile hizmete geçti. Kahramanmaraş hayırlı olsun yeni başkan ve üye arkadaşlarımıza başarılar diliyorum,” dedi.

ramazan-murat-tiryaki3.jpg

Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Murat Tiryaki : “ Benim adliyemde , hatırlı kişilerin selamı ile değil, vatandaş gelip kendi meramini anata bilmelidir.. kapımız mesai sınırı olmaksızın herkese açıktır dedi.

Başsavcı Ramazan Murat Tiryaki , “ 2024-25 adli yıl açılışında sizleri burada ağırlamaktan onur diyorum, ben göreve başlıyalı bir yıl oldu, bir yıl içinde özellikle deprem dosyalarında büyük mesafe aldık hedefimiz 2025 yılında bunların tamamını bitmektir.

Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcısı olarak , Bir yıllık sürede başsavcı olarak gereke kamu davaları, gerek vatandaşın şikayette maruz davalarını en hızlı şekilde inceleyerek sonuç bağladı.

Cumhuriyet Savcısı arakdaşlarımız : 2025 yılına kadar deprem dosyalarını tamamını bitirmek için çalışıyoruz, Kahramanmaraş Adliye binası olarak fiziki mekan sıkıntımız var bunu aşmaya çalışıyoruz..

En önemli mesele ise : Savcı ve hakim arkadaşlarımız barınma sorunu, yani konut meselesi bunu da yakında çözeceğiz, deprem dolayısı ile yıkılan Kahramanmaraş’ta kiralık ev bulmak nerede ise imkansız, Savcı – Hakim arkadaşlarımızın ailelerin barınma sorunu yakında çözüyoruz inşallah.. görüşmelerimizle olması gereken seviye getirdik..

Tiryaki : Pazarcık da Başsavcılık kuruldu.. artık Cumhuriyet Başsavcılığı olarak işlem yapmaya başladı. Böylece Pazarcık da 6 Şubat 2023 deprem üstü Pazarcık da açılan kamu davaları ve normal davalar daha hızlı çözüle bilecektir,” dedi.

Ekonomik anlamda daha iyi olması için : Ticaret Mahkemesi kurulması çok güzel oldu

öz eleştiri yapmak istiyorum: Savcı arkadaşlarımızın kapısı sonuna kadar açık , birini selamı ile gelmeden vatandaş işi görülecek..

vatandaş bizden talebi var:

Vatandaş meramını anlatmak için birilerini selamı ile geliyor bu yanlış.. bir özeleştiri , vatandaşların böyle bir çaba içine girmesi kendimizi gözden geçirmemiz gerekiyor..

Vatandaşlarımız, terettütsüz , selamsız buraya vatandaş gelsin derdini anlatsın , vatandaşı biz muhatap kabul edelim..

Allah senden razı olsun diye çıkıp gidiyorlar , bugün sonra kapularımız açık olacak tüm vatandaşları sabırla dinleyeceğiz..


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.