Adalet İstiyoruz !

Adalet İstiyoruz !
Atanamayan Uzman Çavuşlar Derneği Genel Başkanı Mustafa Gündeşli, Pınarbaşı Cevizli Park da Basın Toplantısı yaparak, " Atanamayan Uzman çavuşlar için Adalet İstiyoruz," dedi.

TSK 7 yıl ve üzeri çalışan Uzman Çavuşlar

Adalet İstiyoruz !

SENA NUR DEMİR

KAHRAMANMARAŞ / Atanamayan Uzman Çavuşlar Derneği Genel Başkanı Mustafa Gündeşli, Pınarbaşı Cevizli Park da Basın Toplantısı yaparak, " Atanamayan Uzman çavuşlar için Adalet İstiyoruz," dedi.

Türk Silahlı Kuvvetlerinde 7 yıl ve üzeri görev yaptıktan sonra kamuya memur olarak geçmek üzere görevinden ayrılan 90 bin civarındaki Atanamayan Uzman Çavuşlar Derneği Genel Başkanı Mustafa Gündeş , hak ve adalet istiyoruz diyerek , yönetim kurulu ile Kahramanmaraş'ta basın mensuplarıyla bir araya gelerek atanamayan uzman çavuşların yaşadığı sorunları gündeme taşıdı. Gündeşli, yaptığı açıklamada haklarını talep ettiklerini belirtti.

atanamayanlar.jpg

Genel Başkan Gündeşli, atanamayan uzman çavuşların hakları için uzun süredir yoğun bir mücadele verdiklerini ifade etti. Bu süreçte Türkiye genelinde çeşitli siyasi partilerin genel merkezlerinde ve milletvekilleri ile sayısız görüşmeler gerçekleştirdiklerini belirtti.

"Ankara’da AK Parti, CHP, İYİ Parti ve Yeniden Refah Partisi genel merkezlerinde birçok görüşme yaptık. Sayısız milletvekili ve genel başkan yardımcıları ile görüştük. Mücadelemizi aylardır sürdürüyoruz ve artık hiçbir yetkili kalmadı sesimizi duymayan," dedi.


Gündeşli, 3269 sayılı kanunun 5. maddesi gereğince memuriyet hakkı kazandıklarını ve sadece bu hakkı talep ettiklerini vurguladı. Seçim öncesinde 400 civarında milletvekili ile görüşmeler yaptıklarını, Milli Savunma Bakanı ve diğer bakanlarla da temaslarda bulunduklarını ancak net bir cevap alamadıklarını belirtti.


Uzman çavuşların ülke içinde ve dışında önemli görevlerde yer aldığını hatırlatan Gündeşli, bu durumun artık bir devlet meselesi haline geldiğini söyledi. "Bu mesele, siyasi üstü bir vicdan meselesi. Yıllarca vatanı, milleti, devleti ve bayrağı için mücadele eden uzman çavuşlar, artık devlet eliyle atanmayı bekliyor," dedi.


Gündeşli, özellikle Kahramanmaraş’taki belediye başkanlarından pilot bölge olarak harekete geçmelerini rica etti. "Kahramanmaraş'taki belediye başkanlarımızdan, ilçeler bazında uzman çavuşların işe alınması konusunda adım atmalarını istiyoruz. Bu sorunu Türkiye geneline yaydığımızda çözümün sağlanacağına inanıyoruz," dedi.


Gündeşli, atanamayan uzman çavuşların ailelerinin büyük mağduriyet yaşadığını belirterek, "Yeter artık! Bu sorunun çözülmesini istiyoruz. Türkiye genelinde 30 bin civarında arkadaşımız mağdur durumda. Bu mağduriyetin giderilmesini talep ediyoruz," diyerek açıklamasını sonlandırdı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
17 Yorum