97 yıllık Gurur !

97 yıllık Gurur !
97 yıllık Gurur !KAHRAMANMARAŞ/ TBMM tarafından 5 Nisan 1025 de Maraş Şehrine verilen ve Gazi Mustafa Kemal imzalı İstiklal madalyası Atatürk meydanında düzenlenen törende şanlı bayrağımıza takılarak göklere çekildi.   ...

97 yıllık Gurur !

KAHRAMANMARAŞ/ TBMM tarafından 5 Nisan 1025 de Maraş Şehrine verilen ve Gazi Mustafa Kemal imzalı İstiklal madalyası Atatürk meydanında düzenlenen törende şanlı bayrağımıza takılarak göklere çekildi.

    Kahramanmaraş Valisi Ömer Faruk Coşkun, Tugay Komutanı Tuğgenerel Emin Mehmet Terzioğlu, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, Atatürk anıtına çelenkleri koyması ile başlayan törende: Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızı okundu.

    5 Nisan 1925 tarihinde TBMM tarafından Maraş şehrine verilen dünya da tek şehre verilen İstiklal Madalyası , Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör tarafından şanlı bayrağımıza takılarak gönlere çekildi.

    7 Şubat 1973 de TBMM tarafından Maraş şehrine KAHRAMAN’lık Ünvanın verilmesi ile şehrin isminin Kahramanmaraş olduğunu belirten Başkan Hayrettin Güngör: “ 97 yıl önce bugün böyle mübarek bir Ramazan ayında TBMM toplanarak Maraş şehrinde İstiklal Madalyasını fertlere değil Şehre vermiştir.

    Çünkü 1919 da başlayan şanlı savunmada , Maraş şehrinde savaşa katılmayan ve faydalı olmayan bir tek fert olmadığı görülmesi üzerine İstiklal Madalyası , şahıslara değil Maraş Şehrine verilmiştir.

    Gazi Mustafa Kemal imzalı Madalya ve Beratı o günden bugüne Belediyemizde sergilenmekte 97 yıl önceki gururu bugünde yaşamaktayız..

    Kahramanmaraşlı Madalya günün kutlu olsun,” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.