Ucuz Tekliflerin Bedeli Ağır Olur !

Ucuz Tekliflerin Bedeli Ağır Olur !
inşaat mühendisi Ramazan Yavuz, yerinde dönüşüm projelerinde yaşanan tehlikelere dikkat çekti. Belediyelerimiz tarafından teminat alınmadan inşaat ruhsatı verilmemesi gerektiğini söyledi.

RMZ İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı İnşaat Mühendisi Ramazan Yavuz

Ucuz Tekliflerin Bedeli Ağır Olur !

AHU YAREN BİNİCİ

KAHRAMANMARAŞ - RMZ İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı İnşaat Mühendisi Ramazan Yavuz, " İl dışından gelen firmalar ucuza yerinde dönüşüm yapacağız diyorlar ama bu maliyetlerle o fiyatta olmaz sonra mağduriyet yaşamayın ," uyarısı yaptı.

inşaat mühendisi Ramazan Yavuz, yerinde dönüşüm projelerinde yaşanan tehlikelere dikkat çekti. Belediyelerimiz tarafından teminat alınmadan inşaat ruhsatı verilmemesi gerektiğini söyledi.

Şehrin ana caddelerinde daha önce kentsel dönüşüm projeleri yürüten Yavuz, şimdilerde yerinde dönüşüm çalışmalarının işinde ehil olmayan ve sermayesi yetersiz firmalar tarafından yürütüldüğünü belirtti. Yavuz, bu durumun hızla arttığını ve şehrin geleceği açısından büyük bir risk oluşturduğunu vurguladı.

"EKONOMİK GÜCÜ OLAN FİRMALAR YERİNDE DÖNÜŞÜMDEN KAÇIYOR"

Yavuz, ekonomik gücü yüksek olan birçok inşaat firmasının yerinde dönüşüm projelerinden uzak durduğunu üzülerek gözlemlediğini söyledi. Bunun iki temel nedeni olduğuna dikkat çeken Yavuz, "Birincisi, yerinde dönüşüm yapacak ev ya da arsa sahiplerinin, devletin verdiği 750 bin + 750 bin TL’lik desteğin üzerine ek rakamlar istemesi. Daire sahipleri bu bedeli karşılamak istemiyor. Bu durum, dışarıdan gelen müteahhit firmaların devreye girmesine neden oluyor," dedi.


"DIŞARIDAN GELEN FİRMALAR ŞEHRİ TANIMIYOR, GÜVENCE YOK"

Yavuz, dışarıdan gelen ve şehri tanımayan müteahhit firmaların, inşaat maliyetlerini karşılayacak ekonomik güce sahip olmadığını ve bu firmalara güven duymanın riskli olduğunu belirtti.

"Bu firmalar devletten aldıkları ödeneklerle projelere başlıyor, ancak sonrasında ne olacağı belirsiz. Teminat yok, devlet güvencesi yok. Sonuç olarak, hem ev sahipleri hem de devletimiz zarar görebilir," şeklinde konuştu.

"YEREL FİRMALARLA ÇALIŞMAK DAHA GÜVENLİ VE KARLI"

Yavuz, yerli ve ekonomik durumu bu işleri yapmaya uygun firmaların tercih edilmesi gerektiğini savundu.

"Yerli firmalar, belediyelere teminat verebilir, işleri daha kaliteli ve zamanında teslim eder. Ancak, arsa sahipleri genellikle yerli firmaların talep ettiği ücreti ödemek yerine, daha düşük teklif veren dışarıdan gelen firmaları tercih ediyor. Bu durum hem arsa sahipleri hem de devletimiz için olumsuz sonuçlar doğurabilir."

"UCUZ ETİN YAHNİSİ YENMEZ"

Yavuz, kentsel dönüşüm kanunu kapsamında belediyelerin inşaat maliyetinin yüzde 10’u kadar teminat isteme yetkisine sahip olduğunu, ancak bu yetkinin yerinde dönüşüm projelerinde uygulanmadığını hatırlatarak, "Belediyeler bu yetkiyi kullanmalı, aksi takdirde zayıf ve şüpheli müteahhitler ortadan kalkmaz. Bu teminat sayesinde işlerin daha sağlam yürüyeceğine inanıyorum," dedi.

Son olarak, Ramazan Yavuz, evini veya arsasını yerinde dönüşüm için vermek isteyen vatandaşlara şu uyarıyı yaptı:

"Ucuz etin yahnisi yenmez. Kaliteden ödün vermek, uzun vadede zarar getirir. Şehrimizdeki işiyle, kalitesiyle, ekonomisiyle öne çıkan yerli firmalarla çalışmak, hem ekonomik hem de güvenlik açısından daha karlı olacaktır."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.