Kervanhan da Yöresel Yemeklerle İftar

Kervanhan da  Yöresel Yemeklerle İftar
Kervanhan da  Yöresel Yemeklerle İftarKAHRAMANMARAŞ/ Bir televizyon kanalında yayınlanacak olan ,” ayrıcalıklı Rotalar “ programı çekimleri için gelen ekip Kervanhan da Kahramanmaraş’ın mahalli yemeklerinin çekimini...

Kervanhan da  Yöresel Yemeklerle İftar

KAHRAMANMARAŞ/ Bir televizyon kanalında yayınlanacak olan ,” ayrıcalıklı Rotalar “ programı çekimleri için gelen ekip Kervanhan da Kahramanmaraş’ın mahalli yemeklerinin çekimini yaparak Ramazan sofrasını tanıttı.

     ALPEDO yönetim kurulu başkanı Sami  Kervancıoğlu, Ayrıcalıklı Rotalar ekibine Maraş yöresel lezzetlerini tanıtırken, Ramazan sofrasının önemini ve bereketini de dile getirdi.

     Alpedo-Kervan Lezzet Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Sami Kervancıoğlu, Kahramanmaraş'ın gastronomi ile kültürünü kente gelen misafirlere tanıttıklarını söyledi.

Ayrıcalıklı Rotalar programı çekimi için Kahramanmaraş’a gelen Tarihçi-Seyahat Yazarı, Profesyonel rehber ve program sunucusu Saffet Emre Tonguç, yöresel lezzetleri tatmaya devam ediyor.

Alpedo Kervan Lezzet Gurubu Yönetim Kurulu Başkanı Sami Kervancıoğlu ve 40 kişilik ekibinin yoğun gayretleri sonucu Kahramanmaraş’a gelen ayrıcalıklı rotalar ekibi iftar için Kervanhan’da ağırlandı.

Birbirinden lezzetli yiyeceklere sahip olan Maraş mutfağı Kervanhan ayrıcalığı ile iftar sofralarını süsledi.

Maraş mutfağının yöresel lezzetleri iftar sofralarında Eli böğründe, acem pilavı, mumbar, etli ve tavuklu pilav gibi yemekler müşterilerin beğenisine sunuluyor. Köklü gastronomisi ile dikkat çeken Kahramanmaraş'ın yöresel lezzetleri Ramazan ayı nedeniyle iftar sofralarını süslüyor.

Köklü gastronomisi ile dikkat çeken Kahramanmaraş'ın yöresel lezzetleri Ramazan ayı nedeniyle iftar sofralarını süslüyor.

Dondurmanın yanı sıra birbirinden lezzetli yemekleri mutfağında barındıran Alpedo Kervan Lezzet Grubu, Kahramanmaraş'ta, 11 ayın sultanı Ramazan ayında dolu dolu zengin bir hizmet veriyor. Maraş mutfağının en önemli yiyecekleri arasında tarihten günümüze yerini koruyan yemekler iftar sofralarını şekillendirmeyi sürdürüyor.

Özellikle eli böğründe, acem pilavı, mumbar, etli ve tavuklu pilav gibi yemekler restoran ve lokantalarda hazırlanarak müşterilerin beğenisine sunuluyor.

Kervancıoğlu, kentin gastronomi ile kültürünü misafirlere tanıtıyor

Kahramanmaraş'ın yüzlerce yöresel lezzetinin olduğunu söyleyen Kervancıoğlu, "Değerli misafirlerimiz geliyor. Burada misafirlerimizi ağırlıyoruz. Kentimizin yöresel mutfağını gösterip değerli tatlılarımızı ikram ediyoruz. Kahramanmaraş'ta 450 çeşit yöresel lezzetimiz var. Bugün de biz restoranımızda eli böğründe, Maraş tava, kuzu tandır gibi 20 çeşit lezzeti ile misafirlerimizi ağırlamış olduk. Kahramanmaraş’ımızı tanıtmak için her zaman seferber olmuş durumdayız. Değerli misafirimizi ağırlamaktan da çok memnunuz” diye konuştu.

İftar programına İl Emniyet Müdürü Salim Cebeloğlu, KMTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Serdar Zabun, Alpedo Kervan Yönetim Kurulu Başkanı Sami Kervancıoğlu, Başkonuş Yaylası Yönetim Kurulu Başkanı Serhan Erdoğanyılmaz, Alfi Çörek İşletmecisi Fehmi Büyükdereli ve Otel Germanicia Yönetim Kurulu Üyesi Gökhan Büyükdereli katıldı.

Programın ardından açıklamalarda bulunan Tonguç, “Kahramanmaraş’ın inanılmaz bir yemek kültürü var” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.