Gazeteci Bekir Doğan , yerli balıkta jüri Başkanı Oldu.
Gazeteci Bekir Doğan , yerli balıkta jüri Başkanı Oldu.
Kahramanmaraş İstiklal Üniversitesi ve Merdan Balıkçılık işbirliği ile balık işleme ve pişirme etkinliği düzenlenerek yerli balık üretimi lezzeti test edildi.
10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Sebebi ile Kahramanmaraş Gazetesi, www.kahramanmarasgazetesi.com.tr internet haber sitesi sahibi KGK üyesi Gazeteci Bekir Doğan jüri başkanı olarak öğrencilerin pişirdiği balıklara not verdi.
Kahramanmaraş İstiklal Üniversitesi (KİÜ) tarafından Türk Somonu ve Alabalık başta olmak üzere yerli balık üretiminde farkımızı ortaya koymak için , balık işleme ve pişirme etkinliği düzenlendi.
Merdan Balıkçılık ve KİÜ Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü işbirliği ile Karacasu Kampüsü’nde gerçekleştirilen etkinlikte, Türk Somonu, Kırmızı Benekli Alabalık, Hamsi, Palamut ve Mezgit gibi balıklar işlenerek, farklı tekniklerle pişirildi.
Festival havasında gerçekleştirilen etkinlikte, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü akademisyen ve öğrencileri, buğlama, kızartma, kömür ateşinde pişirme gibi farklı yöntemler kullanarak, birbirinden lezzetli ürünler ortaya koydular.
KİÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Bakan ve Merdan Balıkçılık Sahibi İbrahim Sarı’da 10 ocak çalışan gazeteciler günü sebebi ile duayen gazeteci Bekir Doğan Jüri Başkanı seçerek öğrencilerin pişirimini yaptığı balıklara nokt verdirdi.
Yerli balık üretimine dikkat çekecek böyle bir etkinliğe ev sahipliği yapmaktan duydukları memnuniyeti dile getiren Prof. Dr. Bakan, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü ile kente ait lezzetlerin tanıtılmasına katkı sunacaklarını söyledi.
Jüri Başkanı Gazeteci Bekir Doğan, Yardımcıları KİÜ Rektörü Prof.Dr. İsmail Bakan, KİÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Burcu Erşahan, Prof. Dr. Seçil Fettahlıoğlu, Merdan Balıkçılık işletme Sahibi İbrahim Sarı , öğrencilerin hazırladığı balıklara tadarak öğrencilere puan verdiler..
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.