Ateşle Dans Eden Kebap !

Ateşle Dans Eden Kebap !
Şef Osman Lezzet Diyarı Ateş Danslı Kebap Şöleni SunuyorAteşle Dans Eden Kebap !BEKİR DOĞANKAHRAMANMARAŞ/ Gurme olarak Şef Osman Lezzet Diyarı ateşle dans eden kebabına 10 üzerinden 10 verdim..Trabzon caddesi müftülük civarına...

Şef Osman Lezzet Diyarı Ateş Danslı Kebap Şöleni Sunuyor
Ateşle Dans Eden Kebap !
BEKİR DOĞAN
KAHRAMANMARAŞ/ Gurme olarak Şef Osman Lezzet Diyarı ateşle dans eden kebabına 10 üzerinden 10 verdim..
Trabzon caddesi müftülük civarına iş yerini açan ünlü Şef Osman Lezzet Diyarı , ateşle dans eden kebap ile insanların hem gözüne hem de midesine sesleniyor..
Kahramanmaraş Gurmesi olarak bizleri davet ederek ateşle dans eden kebabını bizlere sundu..
İnsanlığın var oluşundan beri beslenmede en önemli yeri hiç kuşkusuz et almaktadır. Günümüzde de hala bütün ülkelerde olduğu gibi ülkemizde de et tüketimine yüklenen önem ve anlam oldukça yüksektir. Et çok farklı türü, çok farklı pişirme yöntemi ile sofralarımızdaki yerini alır. Gurme den not alması da önemli..
Kahramanmaraş'ta da lokantalar, özel mangal yapanlar etini pişirir ve Kahramanmaraş Gurmesi olarak bizlere sunarlar.. Bana göre et, pişirilme yöntemi açısından, ateşle buluşması ile farklı bir boyutta anlam kazanıyor. Ben de bu anlamda bu hafta etin ateşle buluşması sonucu ortaya çıkan en iyi hallerinden biri olmuş ve ülkemizle anılan, milli yemeklerimizden biri haline gelen Izgara ve kebap çeşitlerini Şef Osman Ateşle Kebabı dans ettirerek masaya getiriyor..
Şef Osman : Osman Baltacı , Bekir Doğan ağabeyimiz Gurme olarak bizlere şeref verdiniz diyerek , söze bizi onura ederek başladı.


Osman Baltacı : " işine olan sevgisinin, saygısının, duyduğu heyecanın üst seviyede olduğunu belirtmeliyim. Osman Bey'den yaptıkları kebap ve kavurmasına kadar bir çok ürünü yapılışını zevkle dinledim. beğenilmesinin nedenlerine dair aldığım ipuçları; Ateşle Dans Eden Kebabı kendileri tarafından hazırlanıyor olması, lezzetli olması, yedikten sonra rahatsız etmemesi, yağ oranının dengede olması, odun ateşinde pişiriliyor olması, etin sürekli olarak belirli kaynaklardan temin ediliyor olması, kullanılan etlerin kalitesini de gösteriyor..
Şef Osman Bey'e etlerin pişirilme sırasında yakılması riskinden dolayı, uzun zamandır fazla ter dökerek bugünlere geldiğini ifade ediyor.. kendilerinin de buna çok dikkat ettiklerini, etle ateş arasında mutlaka bir mesafe olması gerektiğini ve bu nedenle eti ateş arasındaki mesafeyi ayarlayabilen iyi bir ocakçıtır..
Bol meze , Ateşle Dans eden Kebap lezzeti gayet iyi, etin yumuşaklığı ve kıvamı tam yerinde, olunca bir yiyen dostları ile geliyor buda bizi mutlu ediyor..
Masaya standart Salata, humus, yeşillik, taze sivri yeşilbiber ve süzme yoğurt yemeği tamamlıyor. Yemekten sonra da tatlı seçeneği , Maraş ayranı ile tamamlanan yemek, üzerine demli çay afiyet olsun

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.