Sütçü İmam'a Ziyaret

Sütçü İmam'a Ziyaret
Ak Parti Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Fırat Görgel , Seçim çalışmalarına Sütçü İmam Kabrini Ziyaret ederek devam ediyor..

Ak Parti Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fırat Görgel

Milli Mücadele Kahramanı Sütçü İmam

BEKİR DOĞAN

KAHRAMANMARAŞ / Kahramanmaraş'ın Düşman İşgalinden kurtuluş günü olan 12 Şubat Kurtuluş Bayramına yaklaşırken, Ak Parti Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan adayı Fırat Görgel Sütçü imamı kabri başında ziyaret etti.

Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekilleri Vahit Kirişçi, Ömer oruç Bilal Depgici, il başkanı Cüneyt Doğan, il yönetim kurulu üyeleri Başkan adayı Fırat Görgel ile birlikte Sütçü İmam Kabrini ziyaret etti.

Ak Parti Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan adayı Fırat Görgel: Millî Mücadelemizin timsali olan Sütçü İmam, ziyaret ederek seçim çalışmasına başlıyoruz.

12 Şubat Kurtuluş Bayramına giden yolu Sütçü İmam (Uzunoluk) Olayı’ diye bilinen hadisenin olduğu 31 Ekim 1919 tarihi, Maraş Millî Mücadelesinde şanlı bir direnişin başladığı gündür. Bu tarihte Fransızlardan güç alan Ermeniler, Maraş sokaklarına dağılarak önlerine gelen Türklere hakaretler ediyorlar, mukaddesata dil uzatıyorlardı. Bir grup Fransız-Ermeni devriyesi akşama doğru Uzunoluk Caddesinden kışlaya dönüyordu. O sırada Ermeni askerlerinden birisi Uzunoluk Hamamından çıkan bir hanımefendiye saldırarak peçesini yırttı ve ardından “Artık burası Türklerin değildir, Fransız memleketinde peçe ile gezilmez.” diye tehdit etti. Bu durumu gören vatandaşlar, hemen dışarı çıkıp olay yerine geldiler. Olaya müdahil olan Çakmakçı Sait ise işgalci kuvvetlerin açtığı ateş sonucu şehit düşmüştür. Bu olaya şahit olan Sütçü İmam, işgalcilere karşı silahını ateşlemiş ve işgalci askerlerden birini etkisiz hale getirmiştir. Sütçü İmam’ın attığı ilk kurşun, Fransız ve Ermenilere karşı “Maraş bize mezar olmadan düşmana gülzar olmaz” parolasıyla Maraş’ın kurtuluş mücadelesinin de başlangıcını teşkil etmiştir.

Fırat Görgel: Sütçü İmam 1919 daki tüm şehitlerimize, Deprem ve vatan savunmasındaki şehitlerimize fatiha okuyarak yolumuza devam ediyoruz," dedi..

Türkiye gazetesi, Maraş ilavesi de Gazeteci Bekir Doğan Sütçü İmam Kabri kayıp oluyor haberi üzerine : Sıkıyönetim Komutanı Tuğgeneral Yusuf Haznedaroğlu, Belediye Başkanı İsa Kalkan tarafından 1982 Çınarlı Camii’ndeki mezarı, yapılmış o günden bugüne kadar törenler burada yapılmaktadır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.