Miraç Kandiliniz Mübarek Olsun

Miraç Kandiliniz Mübarek Olsun
İslam aleminde olduğu gibi Türkiye de de bu gece idrak edeceğimiz Miraç Kandili , Asrın Felaketi Kahramanmaraş Depremlerinin 1. yol dönümüne denk gelmesi ile herkesin duygu yükü daha da arttı.

Miraç Kandiliniz Mübarek Olsun

Miraç Kandili 6 Şubat 2023 Depremlerinin birinci yıl dönümüne denk geldi.

BEKİR DOĞAN

KAHRAMANMARAŞ – İslam aleminde olduğu gibi Türkiye de de bu gece idrak edeceğimiz Miraç Kandili , Asrın Felaketi Kahramanmaraş Depremlerinin 1. yol dönümüne denk gelmesi ile herkesin duygu yükü daha da arttı.

Yükselme , merdiven' anlamlarına gelen 'Mirac' kelimesi yılın ikinci kandil gecesine Kahramanmaraşlılar duygu yükü ile hazırlandı.. Sevgili Peygamberimiz Efendimiz Hz. Muhammed'in (SAV) efendimizin göğe yükselme ve Allah katına çıkma hadisesiyle anılan Miraç Kandili için camiler hazırlandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da Kalıcı Deprem konutlarını bugün dağıtması ile 10 bin aile sevincine Miraç Kandili Sevinci karışacak..

İslam alemi için adeta bayram niteliğinde geçirilen bu özel günlerde ibadetlerini eda edecek Müslümanlar, 2024 Miraç Kandili 6 Şubat 7 şubatta bağlayan gece olup, bugün camileri dolduracağız

Recep ayının 27. gecesi idrak edilen Miraç Kandili bu yıl 6 Şubatta denk geliyor. İslam aleminin namaz, oruç, dua ve okuma ile geçireceği bu özel günde eller semaya açılacak. Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed (SAV) efendimiz göğe yükselmesine Mescid-i Aksa oldukça önemli bir yere sahiptir. Bu gece yapılacak dualarda bu detay da gözlerden kaçmayacak.

Mescid-i Harâm'dan Mescid-i Aksâ'ya gidiş ve Mescid-i Aksâ'dan göğe yükseliş şeklinde iki ayrı bölümde anlatılırken bu bölümler de "isrâ ve mi'rac" kelimeleriyle adlandırılıyor.

Sery (geceleyin yürüme, gece yolculuğu yapma) kökünden türeyen isrâ' Kur'an'da mâzi sîgasıyla yer almış ve sûreye ad olmuştur. Buna göre Allah, kudretinin işaretlerini göstermek için kuluna (Hz. Peygamber) Mescid-i Harâm'dan çevresi mübarek kılınan Mescid-i Aksâ'ya geceleyin bir seyahat yaptırmıştır (el-İsrâ 17/1).

Mi'rac kelimesi Kur'an'da geçmemekle birlikte çoğul şekli olan meâric "yükselme dereceleri" mânasında Allah'a nisbet edilmiştir (el-Meâric 70/3). Ayrıca "merdiven" anlamında meâric bir âyette ve urûc kökünden türemiş fiiller çeşitli âyetlerde yer almaktadır (M. F. Abdülbâkī, el-Muʿcem, "ʿarc" md.).

Birçok hadis kaynağında bahsedilen Miraç hadisesi kaynaklarda şöyle ifade ediliyor:

Bir gece Resûlullah, Kâbe'de Hicr veya Hatîm denilen yerde iken -bazı rivayetlerde uykuda bulunduğu sırada veya uyku ile uyanıklık arası bir halde- Cebrâil geldi; göğsünü açtı, zemzemle yıkadıktan sonra içine iman ve hikmet doldurup kapattı. Burak adlı bineğe bindirip Beytülmakdis'e götürdü.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.