Mahir Ünal, “Kahramanmaraş olarak Kocaeli’ye minnet borcumuz var”

Mahir Ünal, “Kahramanmaraş olarak Kocaeli’ye minnet borcumuz var”
Kültür ve Turizm Bakanı Ak Parti MKYK Üyesi Mahir Ünal, “Bugün buraya özellikle gelmek istedim. Kahramanmaraş olarak Kocaeli’ye minnet borcumuz var” dedi.

Deprem şehitleri Kocaeli’de anıldı

Mahir Ünal, “Kahramanmaraş olarak Kocaeli’ye minnet borcumuz var”

Miraç Kandili ile Depremin 1. yıl dönümü aynı güne denk gelince 6 Şubatta meydana gelen ve üzerinden tam bir yıl geçen Kahramanmaraş merkezli depremlerin yıl dönümünde düzenlenen farkındalık programında konuşan önceki dönem Kültür ve Turizm Bakanı Ak Parti MKYK Üyesi Mahir Ünal, “Bugün buraya özellikle gelmek istedim. Kahramanmaraş olarak Kocaeli’ye minnet borcumuz var” dedi.

6 Şubat’ta Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerin yıl dönümünde kentte bulunan il hemşeri dernekleri öncülüğünde, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi desteğiyle İzmit’te farkındalık programı düzenlendi. Depremde hayatını kaybedenler için mevlit okutuldu, dualar edildi. Ardından tüm deprem şehitleri için İl Müftü Vekili İhsan Yeğen tarafından gıyabi cenaze namazı kıldırıldı. Programda aynı zamanda deprem gerçeğini anlama ve anlatma adına da stantlar kuruldu. Deprem bölgelerinde arama-kurtarma faaliyetleri yürütmüş olan kuruluşlar stantlarda bilgiler verip deprem farkındalığına dikkat çekti.

Kültür ve Turizm Bakanı Ak Parti MKYK Üyesi Mahir Ünal, Vali Seddar Yavuz, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, Emniyet Müdürü Faruk Karaduman, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Murat Bozkurt, STK Temsilcileri, iş insanları, hemşeri dernekleri ve vatandaşlar katıldı.

Programda konuşan Kocaeli Kahramanmaraş Kültürünü Tanıtma Eğitim ve Kültür Derneği Başkanı Enis Göçer, “Bugün asrın felaketinin üzerinden 1 geçtiği gün. 04:17’de gerçekleşen deprem sonrası gün ağarmaya başladı. O günden sonra hiç birşey eskisi gibi olmadı. Depremin ne demek olduğunu en iyi Kocaeli anlar. Valimiz ve büyükşehir belediye başkanımız asrın felaketinde tüm Anadolu’nun yanında yer aldı. Allah böyle afetler yaşatmasın” dedi.

Kocaelili kardeşlerimize teşekkür ediyorum

Mahir Ünal, “Bugün buraya özellikle gelmek istedim. Kahramanmaraş olarak Kocaeli’ye minnet borcumuz var. Bu süreçte değerli Valim Seddar beyle birlikteydik. Belediyelerin, iş adamlarının nasıl yardımda bulunduğuna 80 gün boyunca şahitlik ettim. O gün saat 05:30’da Ankara AFAD Genel Merkezde toplantı yaptık. Hangi bakan nereye gideceğimiz belliydi. Devletin bütün birimleri görevdeydi. Ben bu millete mensup olmaktan onur ve gurur duydum. Adeta bu millet nehir gibi akıp geldi. İmdadımıza yetişti. Millet olmak bir beden olmak demektir. Allah devletimize, milletimize zeval vermesin. Bütün illerde kalıcı konutları teslim ediyoruz. Rabbim böyle büyük acılar yaşatmasın. Kocaelili kardeşlerimize teşekkür ediyorum” dedi.

Mahir Ünal , İslam alemin Miraç Kandilini tebrik ediyorum, diyerek sözlerini tamamladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.