Erdoğan : "Kalıcı konutlar Yükseliyor!"

Erdoğan : "Kalıcı konutlar Yükseliyor!"
“Deprem bölgesinin dört bir yanında kalıcı konutların silüetleri yükselmeye başladı”Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kahramanmaraş ziyaretinde yaptığı konuşmada, “Şu anda deprem bölgesinin dört bir yanında kalıcı konutların...

“Deprem bölgesinin dört bir yanında kalıcı konutların silüetleri yükselmeye başladı”
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kahramanmaraş ziyaretinde yaptığı konuşmada, “Şu anda deprem bölgesinin dört bir yanında kalıcı konutların silüetleri yükselmeye başladı” dedi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerin merkez üssü Kahramanmaraş’ı ziyaret etti.
Ziyaretinde vatandaşlara hitap eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, depremden iki gün sonra başlayan Kahramanmaraş ziyaretlerinin en sonuncusunu bayramın ikinci günü gerçekleştirdiklerini hatırlatarak, “Bu vesileyle depremde hayatını kaybeden tüm kardeşlerime Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum. Depremde evleri, iş yerleri yıkılan veya kullanılamaz hâle gelen vatandaşlarımıza tekrar geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Rabbim ülkemizi ve milletimizi her türlü afetten, kazadan, beladan muhafaza eylesin diyorum” dedi.
“AFETİN İLK ANINDAN İTİBAREN DEVLET VE MİLLET OLARAK TÜM İMKÂNLARIMIZI SEFERBER ETTİK”
Afetin ilk anından itibaren devlet ve millet olarak tüm imkânları seferber ettiklerini kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “İlk günlerde, kötü hava şartları, altyapının hasar görmesi ve yıkım alanının genişliği sebebiyle bazı aksaklıklar yaşanmış olsa da, hamdolsun, kısa sürede depremzede kardeşlerimizin yanında olduk. Dünya tarihinin gelmiş geçmiş en büyük arama kurtarma, yardım ve yeniden inşa operasyonlarından birini yürüttük. Bakanlarımızı, kurum yöneticilerimizi, belediye başkanlarımızı, sivil toplum kuruluşlarımızı, gönüllülerimizi âdeta deprem bölgesine yığdık.”

Bugüne kadar deprem bölgesinde görev alan personel sayısının 650 bini bulduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Yurt dışından ve ülkemizin çeşitli yerlerinden gelen 35 bin arama kurtarma personeli, haftalarca çalışarak en son enkaz yığınının altındaki umudu yaşatma mücadelesi verdiler. Bununla birlikte, giyim ve gıdadan temizliğe, geçici barınmadan kalıcı konutların inşasına kadar depremzedelerimizin tüm ihtiyaçlarını karşılayacak mekanizmalar kurduk. Kendi şehirlerinde kalan yaklaşık 3 milyon kardeşimize, kurduğumuz 905 bini aşkın çadırda ve 112 bini aşkın konteynerde barınma imkânı sağladık” açıklamasında bulundu.

Kira ve taşınma yardımlarıyla kendi ihtiyaçlarını karşılayacak vatandaşlara destek olduklarını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti: “Kalıcı barınma çalışmalarıyla ilgili ise kendimize bir hedef koyduk. Dedik ki 319 bini bir yıl içinde olmak üzere, 650 bin yeni konut inşa ederek deprem şehirlerimizin tamamını ayağa kaldıracağız. Hemen kolları sıvadık, devletin ve ülkenin tüm imkânlarını bölgeye yığarak hazırlıklara başladık. Yıkılan binaların enkazlarını kaldırdık. Ağır hasarlı binaları yıkıp onların yerlerini de temizledik. Orta hasarlı binaları da yeniden inşa kapsamına aldık. Zemin etütlerini bitirdiğimiz yerlerde hemen temelleri attık. Bayramda inşası tamamlanan ilk köy evlerinin teslimini bile yaptık. Şu anda deprem bölgesinin dört bir yanında kalıcı konutların silüetleri yükselmeye başladı.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.