Deprem Zedelere Koyun !

Deprem Zedelere Koyun !
Deprem Zedelere Koyun !BEKİR DOĞANYEDİKUYULAR / Kahramanmaraş merkez Dulkadiroğlu İlçesi Yedikuyular yaylasında deprem zedelere 43 bin koyun dağıtımı yapıldı.Ak parti Kahramanmaraş Milletvekili ve Tarım ve Orman Bakanı Vahit...

Deprem Zedelere Koyun !
BEKİR DOĞAN
YEDİKUYULAR / Kahramanmaraş merkez Dulkadiroğlu İlçesi Yedikuyular yaylasında deprem zedelere 43 bin koyun dağıtımı yapıldı.
Ak parti Kahramanmaraş Milletvekili ve Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci Yedikuyularda düzenlenen törende yaptığı konuşmada : 11 ildeki Depremzedelere 43 bin 618 koyun ve keçi hibe olarak dağıtılıyor bu devam edecektir," dedi.
Kahramanmaraş merkezli Pazarcık ve Elbistan da meydana gelen depremlerde küçükbaş ve Büyükbaş hayvanları telef olan afetzedelere, 43 bin 618 hayvanın tamamı hibe olarak dağıtımı yapılmaya başlandı. Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili ve Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci de, Merkez üssü Kahramanmaraş'ta 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerde geçimini hayvancılıkla sağlayan yetiştiricileimizin küçükbaş ve Büyükbaş hayvanı da telef oldu. Bakanlık olarak bunun hemen tesbitini yaptık ve ilk günden bugüne kadar hayvan temini içcin çalışma yürüttük bugün ise hayvanları yeni sahiplerine teslim ediyoruz..
Kirişçi : Kahramanmaraş ve 11 ili etkileyen depremlerde hayvanları telef olan üreticiler için Tarım ve Orman Bakanlığı harekete geçti. Kahramanmaraş Ahirdağı Yedikuyular mevkiinde bugün yapılan programla, küçükbaş hayvanları telef olan üreticilere hayvanları Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci'nin de katılımıyla teslim edilmeye başlandı. iki yıl satılamayacak olan bu koyunlar "Bedelsiz olarak yerine koyacağız" Programa katılan Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, "Hatırlanacağı gibi Cumhurbaşkanımız bir söz vermişti, 'Depremde hayvanları telef olan çiftçilerimizin kayıplarını inekse inek, koyunsa koyun, tavuksa tavuk, arıysa arı olarak, bedelsiz olarak yerine koyacağız' demişti. Bizler sözümüzü yerde bırakmayız biliyorsunuz. Sizleri üretimden mahrum bırakmamak için hemen işe koyulduk, bugün burada bu nedenle karşınızdayız Allah'ın izniyle. Cumhurbaşkanımız tarafından yayımlanan kararname çerçevesinde çiftçilerimizin telef olan hayvanlarını, Bakanlığımıza bağlı TİGEM işletmelerinden sağladığımız aynı ırktan hayvanlar ile bir defaya mahsus olmak üzere bedelsiz karşılayacağız inşallah. Bunun için telef olan hayvanların TÜRKVET sistemine kaydının bulunması ve il ve ilçe hasar tespit komisyonlarınca tespitinin yapılmış olması gerekiyor. Depremzede çiftçilerimizin telef olan hayvanları için ayrıca bir müracaatta bulunması gerekmiyor" dedi.
Koyun, Keçi, Büyükbaş, Tavuk, Hindi, Arı olmak üzere hayvan telef olan herkese hayvanını vereceğiz bundan kimsenin şüpesi olmasın diye konuştu.
Kirişci, "Bu minvalde, ilk etapta küçükbaş hayvanlar teslim edilecek ve süreç içerisinde de diğer hayvanların teslimini gerçekleştireceğiz. Şunu da hatırlatmak isterim. Bölgede hayvansal üretimin sürdürülebilirliğini sağlamak için, bu ayni destekten yararlanan yetiştiricilerimizin, teslim aldıkları hayvanlarını 2 yıl süresince mücbir sebepler dışında sahip değişikliği mümkün olmayacağını bilmenizi isterim. Aksi takdirde hayvan bedeli geri alınacak. Depremzede çiftçinin vefatı halinde hayvanlar, mirasçılarına verilecek. Aynı şartlar mirasçılar için de geçerli olacak. Bu çerçevede Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Kilis, Malatya, Osmaniye ve Şanlıurfa illerinde ve Sivas ili Gürün ilçesinde deprem nedeniyle telef hayvanlar hak sahiplerine veriyoruz..
341 milyon TL bütçe İl Tarım Müdürlüklerimizin hesaplarına 26 Mayıs dün itibarıyla aktarılmaya başlandı. Yetiştiricilerimize hayırlı ve uğurlu olsun" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.