6 Şubat da Konut Teslimi var

6 Şubat da Konut Teslimi var
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 6 Şubat da Kahramanmaraş'ta deprem konutlarının anahtarlarını teslim edecek..

41 Bin Konut Erdoğan Bekliyor

BEKİR DOĞAN

KAHRAMANMARAŞ / 6 Şubat Depremlerinde ağır hasar gören binaları yıkılan 11 ilimizde yapımı tamamlanan 41 bin konut Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan katılacağı törenle hak sahiplerine dağıtımına başlanıyor..

4 Şubat da Gaziantep İslahiye ve Nurdağı ilçelerinde ve köylerinde evleri yıkılan vatandaşlar için TOKİ tarafından yapılan konutların dağıtımını Cumhurbaşkanı Erdoğan 11 ilimizde ise 41 bin deprem konutu ve 5 bin köy evinin teslimat yapacak.
Depremin üzerinden 12 ay geçti, İnşaatlara başlananı ise 8-10 ay arasında oldu.. Deprem konutları teslim tarihi, 4 Şubat olarak belirlendi.

6 Şubat'ta 11 ilde büyük yıkıma neden olan Kahramanmaraş depremi sonrasında Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı TOKİ, deprem konutlarının inşasına başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan; Kahramanmaraş, Hatay, Adıyaman, Osmaniye, Gaziantep, Şanlıurfa, Malatya, Diyarbakır, Adana, Kilis ve Elazığ'da inşa edilen deprem konutlarının teslim tarihine ilişkin açıklamalarda bulundu. İşte 41 bin konut ve 5 bin köy evinin teslimat tarihi...4 Şubat da başlıyor..

Kahramanmaraş'ta 6 Şubat tarihinde meydana gelen ve 11 ilde yıkıma neden olan depremin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 41 bin konut ve 5 bin köy evinin teslim tarihine ilişkin takvim belli oldu. Nurdağı ve İslahiye ilçelerinden başlıyor..

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Afetten zarar gören 11 ilimizde 200 bin konutun inşası hızla devam ediyor. Yapımı biten konutları dan 41 bini törenle dağıtmaya başlıyoruz.. etap etap teslim etmeye başlıyoruz." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan " Şubat 2024 sonuna kadar 41 bin konut ve 5 bin köy evinin teslimini planlıyoruz. Diğer konutların teslimatlarını da peyderpey yapacağız." açıklamasında bulundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.