Afşin Tava Tescillendi !

Afşin Tava Tescillendi !
AFŞİN - Kahramanmaraş'ın Afşin ilçesinde mahalli yemeklerin başında gelen : Afşin Tava'nın Coğrafi İşaret Tescil Belgesini Afşin İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü aldı.

Afşin Tava Tescillendi !

GÜLAY DOĞAN

AFŞİN - Kahramanmaraş'ın Afşin ilçesinde mahalli yemeklerin başında gelen : Afşin Tava'nın Coğrafi İşaret Tescil Belgesini Afşin İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü aldı.

Alınan bilgilere göre : Afşin İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından 20 Mart 2023 tarihinde yapılan başvuru 164 numaralı bültenle Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından kabul edilmişti. Herhangi bir itiraz gelmediği için bugün itibariyle Afşin Tava'nın Coğrafi İşaret Tescil Belgesini Afşin İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü aldı.
Afşin Tava, Afşin İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yapılan başvurunun ardından resmen tescillendi.

Eli böründe, Maraş Tava, Elbistan Tava , derken Afşin Tava artık tescilli yemeğimiz oldu..

Afşin İlçe Tarım ve Orman Müdürü Muhammet Kayapınar’ın çabalarıyla Ocak ayında Türk Patent ve Marka Kurumu’na coğrafi işaret başvurusu yapılmıştı. Başvuru sürecinde herhangi bir itiraz olmaması üzerine Afşin Tava resmi olarak tescillendi. Kayapınar, bu gelişmeyi Afşin’e müjdeleyerek, “Afşin’imize hayırlı olsun” dedi.

Başvuru, Afşin İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından 20 Mart 2023 tarihinde yapılmıştı ve Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından 164 numaralı başvuruyla kabul edilmişti. Afşin Tava, Afşin ilçesine özgü bir yemek olup, küçükbaş hayvan but eti veya büyükbaş hayvanın sırt eti, domates, yeşilbiber ve Afşin Kocovası Sarımsağı ile hazırlanıp fırında pişirilen bir yemektir.

Afşin Tava’nın yapımında soğan ve baharat kullanılmazken, etin içermesi gereken hayvansal yağ oranı %30’un altında olduğunda küçükbaş hayvanın kuyruk yağı ilave edilebilir. Afşin Tava, Afşin ilçesinin mutfak kültüründe önemli bir yere sahiptir ve özel günlerde de sıkça ikram edilir.

Tarife göre, Afşin Tava’nın nasıl yapıldığı şu şekildedir:

– 200-250 gram küçükbaş hayvan but eti veya büyükbaş hayvanın sırt eti
– 2 adet orta boy domates
– 1 adet yeşilbiber
– 3-4 diş Afşin Kocovası Sarımsağı
-koyun kuyruk yağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum