Jandarma Her yönü ile çalışıyor

Jandarma Her yönü ile çalışıyor
Ayrıca Teknik İnceleme ve Denetim Timi tarafından Eğitim öğretim gören öğrencilere yönelik (15) okulda toplam (671) öğrenciye genel trafik kuralları konusunda trafik eğitimi verilmiş ve boyama kitabı dağıtılmıştır.

Kahramanmaraş Jandarması Çalışıyor

Jandarma Her yönü ile çalışıyor

KAHRAMANMARAŞ / Jandarma il komutanlığı çalışmalarını ilçeler ve merkez bazında çıkararak basınla paylaştı.

Türkoğlu ilçe jandarma komutanlığı ekipleri :
Türkoğlu İlçesinde,

(1) Adet Ruhsatsız Av Tüfeği
(2) Adet Muşta
(1) Adet Pala diye tabir edilen bıçak ele geçirilmiştir.

Trafik Timlerimizce (15.805) araç kontrol edilmiş, kural ihlalinde bulunan (305) araç sürücüsüne toplam (1.214.300) TL trafik idari para cezası uygulanmış, (101) araç trafikten men edilmiş, alkollü olarak araç kullandığı tespit edilen (8) şahsın sürücü belgesi geri alınmıştır.

Ayrıca Teknik İnceleme ve Denetim Timi tarafından Eğitim öğretim gören öğrencilere yönelik (15) okulda toplam (671) öğrenciye genel trafik kuralları konusunda trafik eğitimi verilmiş ve boyama kitabı dağıtılmıştır.

Ayrıca trafik faaliyetleri esnasında iletişim kurulan (1.536) vatandaşa trafik kazalarının önlenmesi maksadıyla genel trafik kuralları konusunda eğitim verilerek bilgilendirici el broşürü dağıtılmıştır. Kazaların önlenmesi/azaltılmasına yönelik denetim ve bilgilendirme faaliyetlerine devam edilmektedir.


Göçmen Kaçakçılığı ve İnsan Ticareti ile Mücadele Şube Müdürlüğünce; Suça Karıştığı tespit edilen (12) Suriye uyruklu şahıs yakalanarak uyruklu şahıs sınır dışı edilmek üzere gerekli işlemler başlatılmıştır.
Yol İzin Belgesi olmadan seyahat ettiği anlaşılan (32) Suriye uyruklu şahsa ise toplam 145.312 TL idari para cezası uygulanmıştır.

Tem Şube Müdürlüğünce PKK/KCK Silahlı Terör Örgütünün faaliyetlerinin engellenmesi ve deşifre edilmesine yönelik yürütülen çalışmalar kapsamında, “PKK/KCK Silahlı Terör Örgütüne Üye Olmak” suçundan aranma kaydı bulunan M.A.E. (E-23) isimli Suriye uyruklu şüpheli 22 Şubat 2024 tarihinde yakalanarak gözaltına alınmış olup, Adli makamlara sevk edilmiştir.

Ayrıca Terör Örgütü Propagandası (PKK-KCK/PYD-YPG) içerikli paylaşımları yaptıkları tespit edilen V.Y.(E-53) Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığının talimatları doğrultusunda şüpheliler hakkında adli işlemler başlatılmıştır.

Kahramanmaraş İl Jandarma Komutanlığınca gerçekleştirilen Diğer Faaliyetler;

Onikişubat İlçe Jandarma Komutanlığınca 28.02.2024 günü Özel Osman Demirci Rehabilitasyon merkezinde eğitim gören öğrencilere yönelik; Genel fiziksel ve zihinsel engelli öğrencilere güvenlik kuralları, hayat boyu öğrenme ve genel trafik kuralları hakkında seminer verilmiştir ve hediyeler takdim edilmiştir.

Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma Tim Komutanlığınca 22 Şubat 2024 günü Onikişubat İlçesinde yapılan denetim ve kontroller esnasında yol kenarında yiyecek arayan köpeğe mama verilerek besleme faaliyeti icra edilmiştir. İl Jandarma Komutanlığımızca ilimizde güvenlik ve kamu düzenini sağlamak amacıyla suç ve suçlularla mücadele kapsamında yürütülen çalışmalara kararlıkla devam edilecektir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.