Zeytin Hasattı Kolay Oldu !

Zeytin Hasattı Kolay Oldu !
TARIM İŞÇİLERİNE FAO PROJESİ KAPSAMINDA ZEYTİN HASAT MAKİNASI VERİLDİ..Zeytin Hasattı Kolay Oldu !KAHRAMANMARAŞ/ Ülkemizde Geçici Koruma Altındaki Suriyelilere ve yerel halka yönelik Avrupa Birliği (AB) MADAD fonlu, Birleşmiş...

TARIM İŞÇİLERİNE FAO PROJESİ KAPSAMINDA ZEYTİN HASAT MAKİNASI VERİLDİ..

Zeytin Hasattı Kolay Oldu !

KAHRAMANMARAŞ/ Ülkemizde Geçici Koruma Altındaki Suriyelilere ve yerel halka yönelik Avrupa Birliği (AB) MADAD fonlu, Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü FAO teknik destekli, Tarım ve Orman Bakanlığı ve ilgili diğer kurumlarımız ile işbirliği içinde “Sosyoekonomik Entegrasyonun Desteklenmesi ve Geçim Sağlama İmkanlarının Yaratılması Aracılığıyla Türkiye’de Geçici Koruma Altındaki Suriyeliler ve Ev Sahibi Toplulukların Dayanıklılığının Geliştirilmesi” adı altında 2020 yılından itibaren İlimizin de dahil olduğu bir proje uygulanmaktadır. Bu kapsamda projenin uygulandığı 10 il arasında olan Kahramanmaraş ilimizde Valilik emriyle İl Tarım ve Orman Müdürlüğü koordinasyonunda çalışmalar devam etmektedir.

Proje bileşenlerinden biri olan Uygulamalı Çiftçi Okulu eğitimlerine katılan üreticilerden küçük ölçekli tarımsal faaliyet desteği olarak istihdamı artırmaya yönelik hibe desteği sağlanmaktadır. Bu kapsamda eğitime katılan 25 çiftçiye 25 adet Zeytin Hasat Makinesi hibe verilmiştir.

Dağıtım programına Kahramanmaraş Valisi Ömer Faruk COŞKUN, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin GÜNGÖR, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili İmran KILIÇ, Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi MAHÇİÇEK, İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa BOZKURT, Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Sadık Yılmaz GÜLLÜ, Onikişubat İlçe Tarım ve Orman Müdürü İsmail KIRAÇ, AK Parti Onikişubat İlçe Başkanı Mücahit KARA, çiftçiler ve teknik personeller katılım sağladılar.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.