YÜZBAŞI: MEME KANSERİNİN ÖNEMİNE DİKKAT ÇEKTİ

YÜZBAŞI: MEME KANSERİNİN ÖNEMİNE DİKKAT ÇEKTİ
YÜZBAŞI: MEME KANSERİNİN ÖNEMİNE DİKKAT ÇEKTİKahramanmaraş Özel Sular Vatan Hastanesi genel cerrahi uzmanı Op. Dr. Mehmet Yüzbaşı Meme kanseri günümüzde çok sık rastlanan ciddi bir hastalıktır.Meme kanserinin çok ciddi...

YÜZBAŞI: MEME KANSERİNİN ÖNEMİNE DİKKAT ÇEKTİ

Kahramanmaraş Özel Sular Vatan Hastanesi genel cerrahi uzmanı Op. Dr. Mehmet Yüzbaşı Meme kanseri günümüzde çok sık rastlanan ciddi bir hastalıktır.

Meme kanserinin çok ciddi boyutlara ulaşmadan önlem almanın çok önemli olduğunu belirten Yüzbaşı, Kadın ve kızlarımızın sürekli olarak ayna karşısında kendilerini kontrol etmeleri gerektiğine dikkat çekti.  Kendilerini muayene ettikleri sıradaki en ufak bir şüphelerinde doktora kontrole gelmeliler 40 yaşından sonra momografi ve ultrason önermekteyiz 2 yılda bir mamografi senede bir defa da ultrason öneriyoruz. Hastada bir kitle varsa ellere gelen şişlik sertlik, meme başı akıntısı bulunuyorsa en kısa zamanda hastaneye müracaat etmeleri gerekmektedir.

MEME KANSERİ GÜNÜMÜZDE ÇOK SIK RASTLANAN CİDDİ BİR HASTALIK

Op. Dr. Mehmet Yüzbaşı, Meme kanseri artık günümüzde çok sık rastlanan bir patoloji erken dönemde teşhis edilmiş vakalarda teknolojinin de gelişmesiyle birlikte hemen hemen %100 sağ kalımla tedavi edilebilmektedir.

Ama geciktiğinde ise hem tedavi hem de sağ kalım oranını gittikçe azalmaktadır. Meme kanseri her yaşta görülebilir, sigara içen ve alkol kullanan kadınlarda bu oran biraz daha artmaktadır. Erken teşhisin önemi çok büyük bu belirtileri gösteren hastaların doktora başvurusu büyük önem arz etmektedir. Bu konuda şikâyeti olan tüm hastaları Özel Sular Vatan hastanemize bekliyoruz.’dedi’

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.