Yüz yüze eğitim, Sancılı başladı..!

Yüz yüze eğitim, Sancılı başladı..!

     Veliler çocuklarına okul forması , çanta, kırtasiye , kitap almamak veya almaktan endişe ediyor, okullar kapanacak mı ? açık mı ? kalacak..? sorusu sürekli gündemde..!

     Ekonomik durumu olup ta : çocuklarını özel okula göndermek isteyen veliler , okullar açık kalır mı ? kalmaz mı ? verdiğimiz para boşa mı ? gider ? endişesi ile çocuklarını özel okullara kayıt yaptırmıyorlar.. bekle gör bakalım diyerek Ekim – Kasım ayını bekliyorlar..

     Hal böyle olunca : Devlet okullarında müthiş bir yığılma var..

     Bir sınıf 45-50 kişi var, bir sırada iki ve üç kişi yan yana oturuyor, Korona Virüs ortamında ne kadar sağlıklı olduğuna siz karar verin !

     Nerede ise 2 yıla yakın ders almayan çocuklar eğitim olarak yerde geziyor..

     Uzaktan eğitim olmadı.. başkasını bilmem ama benim çocuk çalışmadı..

     Kime sorsam : çocukların çalışmadığını söylüyorlar..

     Eğitimde  okulda ve yüz yüze yapılacağını yaşayarak öğrendik.. çocuk öğretmeni görmesi gerekiyor.. dokunması gerekiyor..

     O halde : Özel okullara baktığımızda bir sınıf da 5-10 kişi en fazla olan da 13 kişi var, yukarda yazdığım sebepten dolayı vatandaşın kafası karışık..

     Devlet Okulları tıka basa dolu, özel okullar boş..

     Bunu dengelemek için : Devletimiz özel okullara giden öğrencilere kafadan eğitim desteği vererek, devlet okullarını boşatması gerekir..

     Dün gördük: bir sırada kucak kucağa üç öğrenci oturuyor..

     Sınıf ağzına kadar dolu.. bu sınıflarda yüz yüze eğitim ne kadar başarılı olur onu da zaman gösterecektir..

     Korona Virüs : bir yandan can almaya devam ediyor, ama bir yandan hayat devam ediyor, ülkemizin paraya ihtiyacı var : İhracatın durmaması gerekiyor.. Fabrikaların çalışması gerekiyor..

     2 yıla yakın boşa geçen bir eğitim süreci var, çocukların eğitime ihtiyacı var yüz yüze eğitim olmazsa olmazımız olduğunu yaşayarak gördük..

     Üniversiteler, lise, orta okul, ilk okul ile vaka sayısı artar mı ? , artmaz mı ? onu Eylül’ün sonunda göreceğiz..

     Tabi bir çok Üniversite Ekim ayında eğitim ve öğretime başlayacak bununla birlikte vaka hız yaptığını Ekim ayı sonunda göreceğiz..

     Kapanma ve Kısıtlama olursa Ekim ayı sonu, Kasım başında olur diye bekleniyor..

     Tüm bunları üst üstü koyduğumuzda ise : çare , çocukları devlet okulu yerine özel okullara yaymak gerekiyor.. hem de özel okullara destek olmak gerekiyor..

     Cuma günü Sayın Cumhurbaşkanımız Kahramanmaraş’a geliyor..

     Özel Okullarımız dertlerini bir şekilde Cumhurbaşkanımıza anlatması gerektiğine inanıyorum.. Milli Eğitim, Özel Okulların Derneği bu konuda bir rapor hazırlaması gerekir diye düşünüyorum…

     Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Milli Eğitim Bakanımız Mahmut Özer , Devlet Okullarının yoğunluğunu, yukarda yazdığım sebepleri göz önüne alarak değerlendirmesi, bunun yanında, özel okulların 1,5 yıldan beri öğretmenlerine banka kredisi ile maaş ödediğini hesaba katarak özel okullara destek çıkmasını bekliyoruz..

     Bir çok özel okul müdürü ve sahibi arkadaşım var, öğrencisi olmayan , kayıt alamadıkları halde bankadan kredi kullanarak öğretmenlerine maaş dağıtımı yaptılar..

     Bu sebeple özel okullarımıza : öğrenci desteği verilerek devlet okullarındaki öğrenciler özel okullara kaydırılmalı böylece , özel okullarında yaşaması sağlanmalıdır.

     Korona Virüs den herkes etkilendi: Özellikle Özel Okullar gibi, biz gazeteciler de çok fazla etkilendik, bugün bir çok gazete kapanmakla yüz yüze geldi..

     Ekonomik sıkıntı çeken : ilk başta reklam kısıtlamasına gidiyor, Gazetelerin geliri de reklamdan böyle olunca biz gazetecilerde etkileniyoruz..

     Özel okullara verilecek öğrenci eğitim desteği ile biz gazetecilere de eğitimden reklam gelecek bizlerde hayatımızı kolaylaştıracağız..

     Gece gündüz çalışan özel okullarımız: mutlaka desteklenmelidir..

     Bir eğitim kurumu kolayına kurulmuyor, mal sahibi olan var , kira veren var , ekonomik sıkıntı çekenler çok fazla, bu sebeple özel okullarımızın sesini Sayın Cumhurbaşkanımıza , Bakanımıza duyurmalıyız, diyorum.. yüz yüze eğitim sancılı başladığını söylüyorum, yorum sizin !..

     Bizden söylemesi : iyi günler..

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bekir Doğan Arşivi