YUMŞAK 'IN “MEÇHUL” ADLI KİTABI ÇIKTI

YUMŞAK 'IN “MEÇHUL” ADLI KİTABI ÇIKTI
YUMŞAK  “MEÇHUL” ÇIKTIKahramanmaraşlı eğitimci Yazar Ramazan Yumşak, uzun süredir kaleme aldığı ikinci  kitabı olan “Meçhul” ü Öncü basım evinden çıkardı.Ramazan Yumşak, yaşanmış hayat hikâyelerinden...

YUMŞAK  “MEÇHUL” ÇIKTI

Kahramanmaraşlı eğitimci Yazar Ramazan Yumşak, uzun süredir kaleme aldığı ikinci  kitabı olan “Meçhul” ü Öncü basım evinden çıkardı.

Ramazan Yumşak, yaşanmış hayat hikâyelerinden esinlenerek uzun süredir üzerinde çalıştığı Meçhul adındaki kitabını okurları ile buluştu.

    Kahramanmaraş Gazetesi ve www.kahramanmarasgazetesi.com.tr haber sitesinin genel yayın yönetmeni Niyazi Kara’ya yeni kitabını imzalayarak sunan Ramazan Yumşak, şunları söyledi.

     Kitabımızda , Gurbetçi ve Avrupa’ya göç olgusu irdeleniyor. Tüm toplumu etkileyen artısı ve eksisi fazla olan bir konu, hatta tüm dünyanın başında bulunan bir konu. Bu konuda yaşı 30 ve üstünde olan herkesin bir hatırası veya anısı vardır. Çok geniş bir kitleye hitap ediyor. Göç yaşanmış acı hayatları ve yaşanamamış güzel hayalleri ifade ediyor. Çok acılar çekildi ve bu uğurda çok bedeller ödendi. Ben de bunların unutulmaması ve ileriki nesillere aktarılması gerektiğini düşündüm. Bunları insanlara aktarmalıyım diye düşündüm ve kendime bir vazife edindim. Böylece olayları bir nevi kayıt altına aldım.

     Eserde anlatılanlar yaşanmış gerçek hayat hikayelerinin kurgu edilmesiyle ortaya çıkmıştır. Hepsi kurgu dersek olmaz ama kurgu ile gerçek olaylar harmanlanmış ama büyük çoğunluğu yaşanmış gerçek hikayeler.

     Ben her eserin bir şeyler vermesi taraftarıyım. Faydacılığa inanıyorum. Bir eser birilerini eleştirmiyor veya birilerine bir mesaj vermiyorsa ne için yazılmıştır? Bu nedenle eserde toplumsal çelişkiler, doğu batı çekişmesi ve kuşak çatışmalarını bulacaksınız. Belki de adetlerimiz eleştirilecek veya aile yapısı veya baskısı irdelenecektir.

     Kitabım 12 yaşın üzerinde herkese hitap ediyor. Özellikle roman severlere… Okuyucuyu şöyle bir geriye götürüyor ve geçmişi sorgulatıyor. Ayrıca ‘Geçmişte bunlar da mı yaşandı?’ dedirtiyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.