Yılanlı Kuyu !

Yılanlı Kuyu !

     Kuyucak’ta Güllü hocaya okumaya giderdik..

     Elif cüzümüzü alır, oturacak minderimiz koltuğumuzun altında sabah uyanınca doğru hocanın kapısına dayanırdık..

     Bir gün önce verdiği dersi geçemezsek: Yılanlı Kuyuya atılmak vardı.. bunun korkusundan dersimize en iyi şekilde çalışırdık..

     Yıllar sonra öğrendim ki : Yılanlı kuyu yokmuş..

     Bende bugünden sonra sevmediklerimi yılanlı kuyuya atacağım..

     İlk yılanlı kuyuya ya gidecek olan: eski adliye binasına çürük raporu verenlerdir.

     Taş bina iyiki çürükmüş, 15 günden beri kırıcı çalışıyor daha yarısını bile yıkamadı.. Yağ sağlam olsa her halde 2 yılda zor kırardık iki katlı adliye binasını !...

     Şimdi o zatı muhteremleri yılanlı kuyuya atmadan son defa soruyorum: Çürük raporu verirken hiç vicdanınız sızlamadı mı ?

     1982 yılından beri kuyumcu atölyelerinin faaliyet gösterdiği, Selçuk sitesi, Çiçek sitesi , siyanür ve asit kullanımı sebebi ile yıkalmak üzere olan iki eski binamız ve pimi çekilmiş bomba gibi duruyor..

     Ne zaman yıkılır bilemem ama : buranın vebalini kim çekecek orasını bilemiyorum..

     Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, şehir meydanı yapacağım diyerek Kahramanmaraş’ın tek 9 şiddetindeki depreme dayanıklı özel idare binasını yıkacağım diyor..

     Mal kendini yıka bilir ama o bina sağlam, yerinde duruyor.. Kentsel dönüşüm kapsamında sen yıkacaksan, iş bankası köşesinden, yukarı halk bankası köşesini baz alarak, Bayındırlık, Valilik, Trabzon caddesini takiben iş bankası köşesine bir ada yaparak, buradaki çürük binaların tamamını yıkmanızı buna göre proje yapmanızı bekliyoruz..

     Şehir meydanı yapacaksanız, kentsel dönüşüm yapacaksanız öncelik yıkılmak üzere olan yeri yıkın..  İçine girmenizi tavsiye etmem, bizim yılanlı kuyudan beter, ama Selçuk sitesinin çiçek sitesi ve çevredeki binaların dış yüzüne bakın ne kadar çürük olduğunu göreceksiniz uzman olmaya, karot alıp tahlil bile yaptırmanıza gerek yok..!

     Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyemiz başta olmak üzere bir çok ilçe belediyemiz bugün kaynak üretemiyor.

     Ankara dan gelen para ile belediye başkanlığı yapmaya çalışıyorlar..

     Böyle başkanlığı babam da yapar demekten kendimi alamıyorum..

     Kahramanmaraş ve ilçelerinde o kadar çok kaynak var ki , bunu bizim başkanlar görmüyor kaynak üretmesini bilmiyorlar..

     Hemen şunu da söylemek gerekir ki : Kaynak üretene de hemen “ hırsız “ damgasını vurur, her yere şikayetimizi yazılı ve sözlü yapar, dedi kodu üretim merkezi olarak çalışırız..

     Buda Kahramanmaraş’ın acı gerçeğidir..

     Bu durumda çalışmak mı ? gerek ? , yoksa yan gelip yatıp 5 yılı doldurmak mı ? gerek ? mesele burada , aslında dedi kodu çıkaranları yılanlı kuyuya atmak gerekir..

     Kahramanmaraş Adliyelerinin altında birer yılanlı kuyu olmalı, dedi kodu yapanı, iftira atanları bu yılanlı kuyulara atmak gerekir..

     Biz çalışanı üreteni fazla sevmeyiz, bu sebeple bugün yol alamıyoruz, sonra dert yanıyoruz, çalışana iftira atıyoruz, çalışmayanın dedi kodusunu yaparak gıybet üretim merkezi olarak çalışıyoruz.. Oysa Gıybet Kanser Gibi, insanı yer bitirir !.

     Sevgili okurlarım: Bizim çok fazla yılanlı kuyuya ihtiyacımız olduğunu bugün görüyorum..

     Ak Parti döneminde yani 2002 yılından bu yana Ak Partinin kuyruğundan tutarak zengin olan, 2002 de mobiletle evinden işine gelip, giden zatı muhterem bugün 750 bin TL lüks aracı ile gelip gidiyor : bir farkla , sürekli Ak Parti ve Cumhurbaşkanımıza küfür ve hakaret ederek, oysa Ak Parti dönemi zenginidir..

      İşte yılanlı kuyuya atılması gereken bir gurup da böyle var..

      Samimi , vatan millet diyen, Allah rızası için ülkemize hizmet diyen Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sevdalıları o televizyon da konuşurken, göz yaşlarını tutamazken, ak parti sırtından zengin olanlar bugün ak parti düşmanı asıl yılanlı kuyuya bunları atmak gerekir..

      Bugünlük bu kadar diyorum..

      İyi günler..

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bekir Doğan Arşivi