Yeni Dünya düzeninde yer almak…

Yeni Dünya düzeninde yer almak…

Dünya son yıllarda öyle gelişmelerle gündem değiştiriyor ki, yarın ne olacağı meçhul… 2019 yılının son ayında Çin de başlayan korona virüs vakalarıyla dünya farklı bir savunmaya geçti. Dünyayı esir alan bu virüs ulaştığı ülkelerde çok yönlü panik yaşattı. Dünyanın derdi ne ekonomi, ne savunma sanayi ne ticaret tek gaye ülkeleri esir alan korona virüs ten nasıl kurtuluruz, Türkiye de bu dertle dertlendi. Nasıl bu virüsü insanlığın üzerinden uzaklaştırırız hesabı yapıldı. Bu mücadele devam ederken, her zaman olduğu gibi Türkiye düşmanları da boş durmuyor. Yıllardır terör örgütleriyle mücadelemiz devam ederken sözde müttefik özde düşman Amerika terör örgütlerine desteğe devam ediyor. Binlerce tır silah yardımı yaparken lojistik desteği de aynı şekilde veriyor. Ne yaparlarsa yapsınlar mücadelemiz artarak devam edecek. Türkiye’yi dize getirmek isteyenler hüsrana uğrayacaklar. ABD komşumuz Yunanistan’ı silahlandırmada boş durmuyor. Hesapları Türkiye… Yunanistan’ın Türkiye ile baş edemeyeceğini çok net biliyorlar. Gayeleri 2023 seçimi yaklaşırken ülkede panik oluşturmak ve bu panikle Erdoğan’ı başarısız etmek için yapılan bir eylemdir.

Rusya, Ukrayna savaşı birçok ülke tarafından sadece seyrediliyor. Ayrıca bu savaş birçok bahanelere konu ediliyor. Bunlardan biri de ABD’nin Yunanistan’ı cephaneliğe dönüştürmesi, kendince Türkiye’ye gözdağı veriyor. Dede ağaçtan en büyük adası Girit’ teki, Suda körfezine kadar cephane deposu gibi Yunanistan alacağı bir talimatla karasularını 12 mile çıkartma hesabı yaptırılıyor. Bu hesapta tutmayacak. Bakınız! 12 mile çıkarsa ne olur? 12 mile çıkarılması halinde Ege'nin %70'i Yunan karasuları, %10'dan az kısmı Türkiye karasuları haline gelecektir. Açık denizler %51'den %19'a gerileyecektir. Türk askeri uçakları Ege üzerinde serbestçe uçamayacak, tatbikat yapamayacak, balıkçılar avlanamayacak, deniz ulaşımında meseleler oluşacaktır. Bu meseleler çoğaldıkça Türkiye üzerinde baskılar daha da artacak. Bu baskılar arttıkça huzursuzluk ve güvensizlik algısı daha da artırılacak. Her türlü planı yapsalar da başaramayacaklar piyon Yunanistan da piyonluğuyla kalacak Türkiye haklı davasından vazgeçmeyecek.  

Türkiye’nin yeni dünya düzeninde yer alması yönünde ki,  gayreti, siyaseti, savunma sanayindeki, her geçen gün artan başarısı, Amerika’nın sınırlarımızda bir terör devleti kurma planlarını bozması önemli adımlardır. Ekonomi sıkıntı dünyanın her yerinde olduğu gibi Türkiye’ de yok demek mümkün değil. Küresel iklim değişikleri, pandemi ekonomide büyük sıkıntılar getirdi. Rusya’nın Ukrayna’yı işgali de ayrı sıkıntılar oluşturdu. Petrole gün geçmiyor ki, zam olmasın üretim artmazsa daha da artacak. Son bir senede neredeyse yüzde yüz arttı. Petrolün artması her sektörü etkiliyor. Petrol ve doğalgaza gelen zamlar ülke ekonomilerini menfi manada çok yönlü etkiliyor. İşte bunun için Doğu Akdeniz bizim için, ülkemiz için çok önemli… Türkiye’ nin petrol ve doğalgaz yönünde bağımlılıktan kurtulması ekonominin düzelmesi yönünde en önemli adımdır. Bu adımları başta Amerika, batılı ülkeler, yani ülke düşmanları çok iyi analiz ediyor. İçerdeki piyonlarda ülke düşmanları ile aynı safta olunca yapılması gerekenler sekteye uğruyor. Ülke düşmanlarının da, içerdeki maşalarının da hayalleri hüsran olacak.

Türkiye’yi bölmek için mücadele eden sadece Amerika ve batılı ülkeler değil ki, altılı masa da aynı yolda 2018 de anayasa taslağında mutabakatla imzalanan kararda Türkiye 23-25 eyalete bölünmek istenmesini eski İYİ partili Ümit Özdağ açıklamadı mı?  HDP’ nin ortak olduğu bir iktidardan ne beklersiniz?  Allahü teâlâ muhafaza eylesin.

Muhabbetlerimle…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Arşivi