YAZICI; YENİ ADLİ YILIMIZIN TÜM İŞLEMLERİ İLE HAYIRLARA VESİLE OLMASINI DİLİYORUM

YAZICI; YENİ ADLİ YILIMIZIN TÜM İŞLEMLERİ İLE HAYIRLARA VESİLE OLMASINI DİLİYORUM
YAZICI; YENİ ADLİ YILIMIZIN TÜM İŞLEMLERİ İLE HAYIRLARA VESİLE OLMASINI DİLİYORUM2021/2022 Adli yılı açılış töreni Kahramanmaraş Adliyesi Kafeteryasında düzenlenen Törenle gerçekleştirildi.     Adli...

YAZICI; YENİ ADLİ YILIMIZIN TÜM İŞLEMLERİ İLE HAYIRLARA VESİLE OLMASINI DİLİYORUM

2021/2022 Adli yılı açılış töreni Kahramanmaraş Adliyesi Kafeteryasında düzenlenen Törenle gerçekleştirildi.

     Adli yıl açılış törenine Kahramanmaraş Valisi Ömer Faruk Coşkun, Cumhuriyet Başsavcısı İlker Yazıcı, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ali Çam, İdare Mahkemesi Başkanı Abdulkadir Akçakoca Vergi Mahkemesi Başkanı İsmail Murat Aktoprak, Baro Başkanı Av. M. Burak Gül, Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, Ceza İnfaz Kurumları ve Tutukevi Personeli Eğitim Merkezi Başkanı Bülent Delibalta, Hâkimler, Cumhuriyet Savcıları, Avukatlar, Adliye ve Ceza İnfaz Kurumu personelleri katıldı.

   Cumhuriyetimizin kurucusu  Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile aziz şehitlerimizin anısına saygı duruşu ve akabinde İstiklal Marşının okunması ile devam eden açılış programında Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcısı İlker Yazıcı ve Baro Başkanı Av. M. Burak Gül birer konuşma yaptılar.

   Cumhuriyet Başsavcısı İlker Yazıcı konuşmasında Adalet kavramı üzerinde durarak “İdeal Adalet” anlayışının  nasıl olması gerektiği, Adalet hizmetlerinde Hâkim, Savcı meslek etiği ve yine Adli süreçlerde toplumsal duyarlılığa dair açıklamaları akabinde Kahramanmaraş ilindeki görev süresi boyunca Adliye hizmetlerinde gelinen aşamaları ve gerçekleştirilen hizmetleri paylaştığı konuşmasında sonuç olarak özetle, “Önümüzdeki süreçte toplumun tüm kesimlerinin desteği ile topyekün yargı camiamız olarak ortaya konulacak samimi gayret ve özverili çalışmalar sonucunda ülkemiz insanının hak ettiği daha hızlı, daha etkin ve daha adil bir yargı faaliyetinin gerçekleşeceğine olan inancımız tamdır. Bu vesile ile Türkiye Cumhuriyeti’ni, halkın tümünün katılımıyla demokratik bir hukuk devleti olması idealiyle kuran Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve silah arkadaşlarını, Devletimizin kurulması ve bekası yolunda can veren tüm şehitlerimizi, keza yargı görevini ifa ettiği sırada ya da görevinden ötürü şehit edilmiş Cumhuriyet Savcısı, Hakim, Avukat ve Kamu görevlisi tüm şehitlerimizi rahmet, minnet ve saygı ile anıyorum. Yeni adli yılımızın tüm işlemleri ile hayırlara vesile olmasını diliyor, saygılarımı sunuyorum.” dedi.

     Gerçekleştirilen konuşmaların ardından Cumhuriyet Başsavcısı İlker Yazıcı  tarafından yeni adli yıl tebrikleri kabul edildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.