Yardımcıoğlu: Ramazan Bayramı sevgi, saygı ve dostluğun pekiştiği önemli bir gündür

Yardımcıoğlu: Ramazan Bayramı sevgi, saygı ve dostluğun pekiştiği önemli bir gündür
Yardımcıoğlu: Ramazan Bayramı sevgi, saygı ve dostluğun pekiştiği önemli bir gündürBatı Asya Araştırmaları Enstitüsü (BAAE) Başkanı Prof. Dr. Mahmut Yardımcıoğlu, Ramazan Bayramı dolayısıyla yayımladığı...

Yardımcıoğlu: Ramazan Bayramı sevgi, saygı ve dostluğun pekiştiği önemli bir gündür

Batı Asya Araştırmaları Enstitüsü (BAAE) Başkanı Prof. Dr. Mahmut Yardımcıoğlu, Ramazan Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında, Ramazan Bayramı’nın dini ve milli duyguların perçinleştiği, sevgi, saygı ve dostluğun pekiştiği önemli bir gün olduğunu ifade etti.

Mesajında; birlik, beraberlik, sevgi ve kardeşlik duygularının yoğun olarak yaşandığı rahmet ve mağfiret ayı Ramazan'ı, bütün coşkusuyla yaşamanın ve bir Ramazan Bayramı'na daha kavuşmanın mutluluğunu yaşadıklarını aktaran Yardımcıoğlu, Ramazan Bayramı’nın önemine değindi. 

BAAE Başkanı Prof. Dr. Mahmut Yardımcıoğlu, mesajında şunları kaydetti: 

“Bilinmelidir ki, bayramlar dargınlıkların unutulduğu, incinen gönüllerin tamir edildiği, coşkuyu ve sevinci hep birlikte yaşayabildiğimiz en özel zamanlardır. Bayram sevinçlerimizle dini ve milli duygularımız perçinleşir, milli birlikte ve beraberlik bilincimiz daha da güçlenir. Ramazan Bayramı, küskünlerin barışması, insanların birbirini daha iyi anlaması, hoşgörü ve sağduyu sahibi olması açısından tüm insanlık için güzel bir vesiledir. Sevgi, saygı ve dostluğun pekiştiği önemli bir gündür.

Ramazan Bayramında, başta anne ve babalarımız, eşimiz, akrabalarımız olmak üzere tüm dostlarımızı ve komşularımızı unutmamalıyız. Onların yanında olduğumuzu, sevinç ve kederlerimizi, sıkıntılarımızı paylaşmaya hazır olduğumuzu göstermeliyiz. Çevremizde bulunan yoksul, kimsesiz ve yetimlere de kucak açmalıyız.

Türkiye’nin dört bir köşesinde gülümseyen yüzler, sevinen kalpler, birleşen eller, dua eden diller eşliğinde kutlanacak bayram günlerinin tüm dünyada huzur ve kardeşliğin oluşması için bir vesile olmasını diliyorum. Bu duygu ve düşüncelerle başta muhterem şehit ailelerimiz ve kahraman gazilerimiz olmak üzere; Kahramanmaraşlı hemşehrilerimin ve tüm İslam aleminin Ramazan Bayramı’nı içtenlikle tebrik ediyorum.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.