Yapmak Bir Hata , Yıkmak 10 bin hata !

Yapmak Bir Hata , Yıkmak 10 bin hata !
Yapmak Bir Hata , Yıkmak 10 bin hata !KAHRAMANMARAŞ/ Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi “Dünyanın en saçma binasızını yıkma kararına, turizmciler ve siyasi partiler karşı çıkıyor..    Ak Parti ve MHP dışındaki...

Yapmak Bir Hata , Yıkmak 10 bin hata !

KAHRAMANMARAŞ/ Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi “Dünyanın en saçma binasızını yıkma kararına, turizmciler ve siyasi partiler karşı çıkıyor..

    Ak Parti ve MHP dışındaki partilerin ilçe başkanları Kahramanmaraş Özel İdare Binası önünde toplanarak, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör’e tepki gösterdiler..

    İnternet ortamına “ Dünyanın en saçma binası” olarak giren ve bugün insanların bu binayı görmek için Kahramanmaraş’a geldiğini ifade eden konuşmacılar: “ Bu binayı yapmak bir hata idi.. o gün yapımına karşı çıkmıştı, bugün ise şehrin sembolü ve tanıtım elçisi olduğu için yıkılmasına 10 bin sefer karşıyıyım,” dedi.

    Açılış konuşmasını yapan CHP Onikişubat İlçe Başkanı Ünal Ateş: “Bir inşaatçı olarak burasının nasıl yapıldığını biliyorum, Kahramanmaraş’ın en sağlam binası, buraya 30-40 Trilyon veren var, Belediye burasını yıkmak için 10 Trilyon harcayacak yazık değil mi ? Miras yedi belediye başkanı Hayrettin Güngör ‘e sesleniyorum, burasını 60 milyon’a saat köylere su götür belediye kaynak aktar..

    Yanı başımızda : bir Selçuk sitesi ve çiçek iş hanı var, yıllardır kuyumcular burada altın üretimi yaptılar, siyanür ve asitten dolayı çürüyen her iki bina yıkılmak üzere pimi çekilmiş el bombası.. Karşımızda maliyenin binası var çürük olduğu için boşaltıldı.. yıkılmak üzere Sayın Başkan yıkacaksan öncelik burasını yık!

     2023 ‘e böyle mi ? hazırlanacağız

     Kahramanmaraş ta 2023 yılında 6 ay süre ile EXPO yapılacak 6 ay içinde 7 milyon insan gelecek bunları nerede yatıracağız ? bir otelimiz yok, bu sebeple bu bina acil olarak otele dönüştürülmelidir,” diye konuştu.

    CHP Onikişubat ilçe başkanı Ünal Ate, den sonra sırası ile söz alan Siyasi Partilerin ilçe başkanları :  İyi Parti Onikişubat İlçe Başkanı Ahmet Doğan Kılıç , Saadet Partisi Onikişubat İlçe Başkanı Selim Kale , Deva Partisi Onikişubat ilçe Başkanı Ali İhsan Etli, Gelecek Partisi Onikişubat ilçe başkanı Cengiz Çiçek ,   CHP Dulkadiroğlu ilçe başkanı Mehmet Çarman, İyi Parti Dulkadiroğlu ilçe başkanı Fatih Öztürk , Saadet Partisi Dulkadiroğlu ilçe Başkanı Bünyamin Gökçe,

    Oylama Yapalım

    Bu bina Kahramanmaraş Belediyesinin parası ile yapılmadı.. Özel idare kaynakları ile Kahramanmaraşlının parası ile yapıldı.. özel idare önüne sandık koyalım oylama yapalım, yıkım kararını vatandaş versin..

    İmza Kampanyası yapacağız

    Paris deki Heyfel kulesinden örnek vererek bu binanın Turizmden daha çok pay alması için çalışmak yapmak gerektiğini söyleyen ilçe başkanları: Sandık kurup oylama yapalım, Özel idare önüne çadır kurarak imza kampanyası yapalım, vatandaş bakalım burasının yıkılmasını istiyorum mu ? biz bunu soralım..

    Yapımı bir hata ise , bugün yıkımı 10 bin hata diyen STK başkanları, “ 2023 EXPO için güzel bir otel olabilir , küçük dokunuş ve para harcama ile Turizm Merkezi haline gele bilir ama burası yıkılması baştan sona yanlıştır.

     Kurban Bayramında 4 gün süre ile yıkılacağı ilan edilen, içindeki kiracılara çıkması için yazı gönderen Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, bu akarından geri adım atacak mı ? yoksa yıkım karşıtları eyleme devam edecek mi ? bunu da zaman gösterecek..

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.