Yalan Siyaseti !

Yalan Siyaseti !

     Siyasetle 1974 de tanıştığımızda : özellikle ilimizle ilgili olarak, Milli Selamet Partisi Genel Başkanı Necmettin Erbakan: “ Tav fırını, Çimento fabrikası kuracağım” diyordu..

     AP Genel Başkanı Süleyman Demirel: “Hangi para ile yapacaksın” diyordu..

     CHP Genel Başkanı Bülent Ecevit :” Çimentoyu kime satacaksın, Maraş’ta ağır sanayi mi var ki , Tav fırını yapacaksın” diyordu..

     MHP Genel Başkanı Alpaslan Türkeş: “ Sanayileşme, hava alanı olan, yolu olan illerimize yapılmalı buraya malzemeyi nasıl getireceksiniz?” diyordu..

     Diger partiler de benzeri tartışmalara katılıyorlardı..

     2021 yılına geldiğimiz de :

     Siyaset o kadar kirlendi ki , kim yalan söylüyor kim doğru söylüyor bunu bir biriminden ayırt etmek mümkün değil..

     Bir siyasi partinin genel başkanı : Bir büyükelçilik nasıl açılır, o topraklar kimin malı olur bunu bilmiyor olamaz..

     Bir siyasi partinin genel başkanı : Uluslararası anlaşma ile öğrenci değişimi, yani örnek, ABD’li öğrenciler buraya geliyor, o kadar öğrencide biz ABD ‘ye gönderiyoruz.. bunu bilmiyor olamaz !

     Bir siyasi partinin genel başkanı : İhracatın ve ithalatın nasıl yapıldığını bilmiyor olamaz, ülkeyi yönetmeye talip olan kişi bu kadar cahil olamaz , ben bunu kabul etmiyorum..

     Irak’da Suriye de , Libyada , Katar da, Azerbaycan da, Afrika da ne işimiz var diyeceksiniz, bir hafta sonra ki konuşmanızda : Biz niye Libyada yokuz diyeceksiniz, elinize bir top kağıt alıp, Pan adalarına giden paralar diyeceksiniz, sonra tazminat cezasını vekillere ödeteceksiniz  ? böyle siyasi parti genel başkanlığı olmaz..!

    Sabah yalan, akşam yalan

    Boğazlar'dan geçiş için 3 bin 400 dolar veren gemilerden Kanal İstanbul’da 100 bin doları nasıl alacaksınız?'

     CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu : “ İktidara geldiğimizde Kanal İstanbul projesini iptal edeceğiz, buradan iş alan firmalarda beş kuruş ödemeyeceğiz,” diyerek yatırımcıları tehtid ediyor..

     Uluslararası Tahkim Yasası var buna imza attık, o parayı buradan iş alan firmaların hepsi mahkeme kanalı ile alır, bunun Kemal Kılıçdaroğlu bilemiyor olamaz..

     Oysa Kanal İstanbul’dan yıllık 1 milyar dolar kar elde etmesi bekleniyor..

     İstanbul boğazından geçmek için gemiler açıkda hafatalarca bekliyorlar.. bu beklemenin maliyeti korkunç..Boğazlar’dan geçen gemiler ortalama 3 bin 400 dolar öderken, beklemeden geçiş yapmak için 5 bin 10 bin dolar ödemeye hazır olanlar var..

     Hesaplama : Kanal İstanbul’dan günde 185 gemi geçirilebileceğini ve Boğaz’dan şu anda ancak 118-125 gemi geçirilebildiğini iddia etti.

     Kanal İstanbul’un yıllık net kazancının 1 milyar dolar civarında olacağını öne sürdü.

     Süveyş’ten ortalama geçiş ücreti 307 bin, Panama’da 180 bin dolar, Kanal İstanbul bu sebeple çok daha karlı bir yol olacaktır..

     Eski adı ile Boğaziçi köpürsü, 1. Köprü açılışında gazete manşetleri CHP “ En büyük ihanettir” diyor..

     Fatih Sultan Mehmet Köprüsü, Yavuz Sultan Selim Köprüsü, İstanbul Hava Limanı, Marmaray, Avransa tüneli, kısaca milletin yararına olan hangi proje varsa bugün CHP ve yandaşları karşı çıkıyorlar..

    Üstelik ürettikleri yalanlarla beraber karşı çıkıyorlar..

     Panama Kanalı’ndan 2018 yılında 13 bin 795 gemi geçti. Bunlar  2 milyar 485 milyon dolar bıraktı. Yani geçen her gemi ortalama 180 bin dolar gelir bıraktı.

     Süveyş Kanalı’ndan 2018 yılında 18 bin 174 gemi geçti ve bunlar toplamda 5 milyar 585 milyon dolar geçiş ücreti ödedi. Buradaki gemi başına geçiş ücreti ise ortalama 307 bin dolar. Boğazlar’dan geçiş ücreti gemi başına 3 bin 400 dolar

     Peki Türk boğazlarından elde edilen geçiş ücreti ne?

     Türk boğazlarına gelirsek 2019 yılı için geçiş yapan 42 bin gemiden Montrö anlaşmasına dayanılarak alınan fener- tahlisiye ve sağlık ücretlerine ilave olarak, kılavuzluk ve römorkör  hizmetleri dahil toplam 143 milyon dolarlık gelir elde edildi. Bu da gemi başına 3 bin 400 dolar ediyor.

     Anadolu da yaşayan bir gazeteci olarak biz bunu biliyor takip ediyorsak, Siyasi liderlerin bunları bilmiyor olması mümkün değil ama, onla alternatif gösterme yerine sürekli yalan makinası gibi iftira atarak siyaset yapıyorlar..

     Konu derin ve uzun bugünlük bu kadar

     İyi günler..

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bekir Doğan Arşivi