ÜNLÜLERDEN MUTFAK MÜZESİ’NE BÜYÜK İLGİ

ÜNLÜLERDEN MUTFAK MÜZESİ’NE BÜYÜK İLGİ
ÜNLÜLERDEN MUTFAK MÜZESİ’NE BÜYÜK İLGİ  Kahramanmaraş’ın turizmine büyük katkı sağlayan Dulkadiroğlu Mutfak Müzesi, ünlü Tv programlarının ve ünlülerin de dikkatini çekti.  Çeşitli programların çekildiği...

ÜNLÜLERDEN MUTFAK MÜZESİ’NE BÜYÜK İLGİ  

Kahramanmaraş’ın turizmine büyük katkı sağlayan Dulkadiroğlu Mutfak Müzesi, ünlü Tv programlarının ve ünlülerin de dikkatini çekti.  Çeşitli programların çekildiği Mutfak Müzesi, Kahramanmaraş’ın mutfak kültürünü dünyaya duyurdu.

Star Tv ekranlarında yayınlanan Sabahın Sultanı Seda Sayan, gezi programlarıyla dikkatleri üzerine çeken ünlü sanatçı Turgay Başyayla ve daha birçok ünlü program ve programcıya ev sahipliği yapan Dulkadiroğlu Belediyesi Mutfak Müzesi, Kahramanmaraş’ın tanıtımda adeta aynası oldu.
Her hafta bir programa ve programcıya konu olan Mutfak Müzesi’nin bu görevine değinen Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, tarihi bir konağı değiştirerek şehrin tanıtımına büyük katkı sağladıklarını söyledi.
Şehrin turizm potansiyelinin tarihi ve kültürel değerlerde olduğunu hatırlatan Başkan Okay, konuyla ilgili yaptığı değerlendirmesinde şunları söyledi: “Göreve geldiğimiz günden bu yana şehrimizin turizm potansiyeline vurgu yaptık. Turizm potansiyelimizin tarihi ve kültürel değerlerimizde olduğunu belirttik. Bu kapsamda ilçemizde bulunan tarihi konakları restore ederek içerisini kültürel zenginliklerimizle donattık. Bu durum turizmdeki zenginliğimiz oldu. Mutfak Müzemiz Kahramanmaraş’a gelen yerli ve yabancı turistlerin ziyaret etmeden gitmediği alanlardan biri haline geldi. Bu alan ayrıca ünlü tv programlarına ve ünlü sanatçılara da konu ve konuk olmaya başladı. Bu da bizim amacımıza ulaştığımızı göstermektedir. İnşallah Bahtiyar Yokuşu, Dulkadiroğlu Konağı ve Somut Olmayan Kültürel Miras Müzemiz de aynı potansiyeli kısa sürede yakalayacak. Kahramanmaraş’ın turizm potansiyeline bu alanda katkı sağlamaya devam edeceğiz.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.