Üniversitelerarası Oryantiring Şampiyonası KSÜ de yapıldı

Üniversitelerarası Oryantiring Şampiyonası KSÜ de yapıldı
Üniversitelerarası Oryantiring Şampiyonası KSÜ de yapıldıKAHRAMANMARAŞ / Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu (TÜSF) Üniversitelerarası Oryantiring Türkiye Şampiyonası 23-24 Mart 2022 tarihleri arasında Kahramanmaraş Sütçü...

Üniversitelerarası Oryantiring Şampiyonası KSÜ de yapıldı

KAHRAMANMARAŞ / Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu (TÜSF) Üniversitelerarası Oryantiring Türkiye Şampiyonası 23-24 Mart 2022 tarihleri arasında Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) ev sahipliğinde gerçekleşti.

28 üniversiteden 41 takım ve 216 sporcunun katılımıyla start alan şampiyonanın orta mesafe yarışlarından oluşan ilk etabı Kapıçam Tabiat Parkında gerçekleştirildi.

Üniversitelerarası Oryantiring Türkiye Şampiyonası 24 Mart’ta KSÜ Avşar Yerleşkesinde gerçekleştirilen sprint yarış etabıyla son buldu.

Şampiyonada dereceye giren takım ve sporculara madalyaları üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can’ın teşrifleriyle KSÜ Atatürk Spor Merkezi Kapalı Spor Salonunda gerçekleştirilen törenle verildi.

Ödül törenine Oryantiring Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Tekin Çolakoğlu, KSÜ Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ökkeş Alpaslan Gençay, Gençlik ve Spor İl Müdürü Cemil Boz, sporcular ve çok sayıda sporsever katıldı.

Törende konuşan üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can, şampiyonaya ev sahipliği yapmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

KSÜ’nün sahip olduğu fiziki, teknik ve sosyal altyapı ile son yıllarda çok sayıda büyük spor organizasyonuna ev sahipliği yaptığını belirten Rektör Can, bu tür büyük organizasyonlara ev sahipliği yapmaya her zaman hazır olduklarını söyledi.

Şampiyonada mücadele eden bütün sporculara başarılar dileyen Rektör Can dereceye giren sporcu ve takımları tebrik etti.

Oryantiring Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Tekin Çolakoğlu ise ev sahipliği için KSÜ yönetimi ve personellerine şükranlarını sundu.

Konuşmaların ardından dereceye giren takımlar madalyalarını Rektör Can ve protokol üyelerinin elinden aldı.

Erkekler bireysel yarışlarda Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesinden Ali Aydın birinci olurken, Manisa Celal Bayar Üniversitesinden Şahin Demir ikinci ve İstanbul Teknik Üniversitesinden Ahmet Yasin Temel üçüncülük elde etti.

Bireysel kadınlarda ise Anadolu Üniversitesinden Elif Gökçe Avcı birinci, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesinden Özge Bozca ikinci, Boğaziçi Üniversitesinden Yaren Yılmaz üçüncü oldu.

Takım yarışlarına ise erkeklerde 1. İstanbul Teknik Üniversitesi, 2. Nişantaşı Üniversitesi ve 3. Milli Savunma Üniversitesi olurken, kadınlarda; Milli Savunma Üniversitesi birinci, Balıkesir Üniversitesi ikinci ve Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi üçüncü oldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.