ÜNAL;BİR ŞEHRİ AYAĞA KALDIRACAK OLAN O ŞEHRİN EVLATLADIR

ÜNAL;BİR ŞEHRİ AYAĞA KALDIRACAK OLAN O ŞEHRİN EVLATLADIR
ÜNAL;BİR ŞEHRİ AYAĞA KALDIRACAK OLAN O ŞEHRİN EVLATLADIRBir şehri ayağa kaldırmak için o şehrin iş insanının, sanatçısının, siyasetçisinin bakış açısının aynı yöne dönük olması gerekiyor. Hepimizin istikameti aynı...

ÜNAL;BİR ŞEHRİ AYAĞA KALDIRACAK OLAN O ŞEHRİN EVLATLADIR

Bir şehri ayağa kaldırmak için o şehrin iş insanının, sanatçısının, siyasetçisinin bakış açısının aynı yöne dönük olması gerekiyor. Hepimizin istikameti aynı olmayı, markalar bir araya gelince o ili marka yapar” dedi.

BİR ŞEHRİ AYAĞA KALDIRACAK OLAN O ŞEHRİN EVLATLADIR

Bir dizi açılış, ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere Kahramanmaraş’a gelen Ak Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, hemşerilerinin yoğun ilgisi ile karşılaştı. Kahramanmaraş Merkez ve Elbistan’daki açılışlara katılan Ünal, Elbistan Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi ve Kalp Merkezinin açılışını yaptı, Kahramanmaraş sanayisine büyük müjde verdi.

Ak Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, Cuma Namazını hemşerileriyle birlikte Ulucami’de eda etti. Hemşerilerinin yoğun ilgisiyle karşılaşan Ünal, hemşerileriyle sohbet edip sıkıntılarını dinledi.

HEMŞERİLERİMİZİN TALEP VE İHTİYAÇLARINA GÖRE MESELELERİ ÇÖZÜYORUZ

Elbistan ve bölgesi için büyük bir açığı kapatacak olan Elbistan Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi ile Kalp Merkezinin açılışına da katılan Ak Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, Elbistan için planlanan projelerin birçoğunu hayata geçirdiğini dile getirdi. Ünal. “Ben hala rüyalarımı bu şehirde görüyorum. Elbistan’a ve diğer ilçelerimize ait hayallerimiz vardı. Çok şükür bunların büyük bir kısmını gerçekleştirdik. İlçelerimizin ne ihtiyacı varsa çözmeye çalışıyoruz ve çözüyoruz. Örneğin; Nurhak belediyesi Partimizde değil ama bizden ne istediyse hepsini biz çözdük. Çünkü meseleye siyasi olarak bakmıyoruz. 84 milyon eşit, bir ve beraber diye bakıyoruz. Biz siyasi bir çerçeve ile değil vatandaşlarımızın talepleri ve ihtiyaçlarına göre bu meseleleri hallediyoruz. Hayallerimizi bir bir gerçekleştiriyoruz.

Ünal; “Elbistan Devlet Hastanesi’ni yapmasaydık pandemide Elbistan’ımızın hali nice olurdu. Ve şimdi hamdolsun kalp rahatsızlığı olan vatandaşlarımız için anjiyo merkezimizi açtık ve ilk hastamızı aldık. Aynı şekilde ADSM’yi açıyoruz. Önümüzdeki günlerde bölgenin en büyük kapalı spor salonunu bakanımızla gelip açacağız. Adliyemizin açılışını yapamadık. Müzemiz, gençlerimiz gidiyor ve geziyor. Doğalgazımızı şuanda kullanıyoruz” dedi

Açılışların ardından Kahramanmaraş İl Merkezine hareket eden Ak Parti Grup Başkanvekili Ünal, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle Clarion Otelde düzenlenen etkinliği katıldı. Burada engelli dernek temsilcileriyle buluşan Ünal dernek üyelerinin sorunlarını dinledi.

BİR ŞEHRİ AYAĞA KALDIRACAK OLAN O ŞEHRİN EVLATLADIR

Aynı gün akşamı ise Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odasındaki Aksu, Erkenez ve Türkoğlu-2 Organize Sanayi Projeleri toplantısına katılan Ak Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal iş dünyasına müjde verdi. Türkiye’nin ekonomik bağımsızlık savaşı verdiğini ve bu anlamda milli mücadelenin fitilini ateşleyen Kahramanmaraş’a yine çok büyük bir görev düştüğünü dile getiren Ünal “Bir şehri ayağa kaldıracak olan o şehrin evlatladır. Uzunca bir süreden beri ıslah OSB projesi gündemdeydi. Bizim asıl derdimiz aslında Aksu Çayını temizlemekti. Bunu bir çevre sorunu olarak görüyoruz ve çevre sorununu da çözmek için ciddi anlamda çaba sarf ettik. Yasa çıkarmamızın güzel bir tarafı oldu. Biz hem Aksu deresini temizleyeceğiz hem de orada yatırımı bulunan iş insanlarına da altın bir fırsat sunacağız. Yani yasayla kurulan bir OSB bölgesinin oluşturacağı avantajları biliyoruz” şeklinde konuştu.

HERKESİN İSTİKAMETİ AYNI YÖN OLMALI

Bir şehri ayağa kaldırmak için o şehrin iş insanının, sanatçısının, siyasetçisinin bakış açısının aynı yöne dönük olması gerektiğine de vurgu yapan Ünal şöyle konuştu; “Ama burada bir sorunla karşılaşıyoruz. Herkes farklı bir yöne bakıyor. Böyle bir ortamda bereket olmaz. Bizim Kahramanmaraş’ın potansiyelini anlamamız için ihracattaki rakamlara bakmamız gerekir. Bugün biz çok hızlı bir şekilde 1,5 milyar dolar gibi bir ihracata yaklaştıysak bu önemli bir veridir. Kahramanmaraş üretim potansiyeli çok yüksek bir şehir. Türkiye’nin ekonomik bağımsızlık savaşının kahramanları sizlersiniz. Kahramanmaraş’a yine çok büyük bir sorumluluk düşüyor. Biliyorsunuz Kahramanmaraş TBMM kurulmadan kendi bağımsızlığını kazanmış bir şehirdir. Bu yüzden Kahramanmaraş önce bir şehirdir. Şimdi ekonomik bağımsızlık savaşında da Kahramanmaraş’a çok büyük bir sorumluluk düşüyor.”

MUHTARLARIMIZIN ÖNEMİNİ BİLİYORUZ

Yoğun geçen ilk günün ardından ziyaretin ikinci gününde de yoğun programına devam eden Ak Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal’a Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekilleri Habibe Öçal ile Cihat Sezal’da katıldı. Kahramanmaraş’ın Onikişubat ve Dulkadiroğlu ilçelerine bağlı mahalle muhtarlarıyla kahvaltıda buluşan Ünal, “Cumhurbaşkanımız muhtarları, topluma ilk dokunan, her mahallede her sokakta toplumun hassasiyetlerini takip eden ve taleplerine ilk tepki veren seçilmiş kişiler olarak tanımlıyor. Bu yüzden bizim sizlerle beraber yapacağımız çalışmalar çok önemli. Biz pandemi sürecinde devlet her bir vatandaşına erişimde mahalledeki seçilmiş yöneticilerin ne kadar önemli olduğunu gördük. Özellikle Avrupa’da öyle şeyler yaşandı ki ihtiyarlar huzurevlerinde unutuldu. Kimsesiz insanlar evlerinde ölüme terk edildi. İyilik, merhamet, yardımlaşma çok kıymetli. Pandemi sürecinde Türkiye olarak kimseyi açıkta bırakmadık”dedi

100 MAHALLEYE HALI SAHA MÜJDESİ

Gençlik ve Spor Bakanlığımızla yaptığımız anlaşma gereği şimdi inşallah stadyumu Büyükşehir Belediyemiz yapacak. Fakat biz o gün Gençlik ve Spor Bakanımızdan sadece stadyumu olmadık! Gençlik Merkezi olmayan ilçelerimize de gençlik merkezi sözümüzü aldık. Aynı şekilde 40 mahallemize halı saha yapacağız. Şimdi 40 mahallemize yaklaşık 15 milyon bütçeyle 40 tane spor kompleksi inşallah hayata geçireceğiz. 40 Tane de büyükşehir yapsın. Spor Tototo’dan da ben destek oluşturayım toplam 100 halı saha yapalım” dedi.

BİZ KENDİMİZE VE ÜLKEMİZE GÜVENİYORUZ

Ak Partinin Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezindeki İl Danışma Meclis Toplantına da katılan Ünal; “Biz kendimize ve Türkiye'ye güveniyoruz. 20 yıldan beri verdiğimiz mücadelede neler yaptığımız ortada kimleri nasıl bu ülkeye zarar vermekten alıkoyduğumuzu, dört terör örgütü ile nasıl mücadele ettiğimizi dünya biliyor." dedi.

AK Parti olarak millete duydukları aşk gereği hizmetin en güzelini sunmanın gayretiyle çalıştıklarını ifade eden Ak Parti Grup Başkanvekili Ünal şöyle konuştu; Kalbinde hastalık olanlar bununla ilgilenmezler. Kalbinde nefret olan, kalbinde haset olan, kıskançlık olanların derdi vatandaşa gelen hizmet değil. Sevinmiyor, hastane yapıyorsun sevinmiyor, anjiyo merkezi yapıyorsun sevinmiyor, otomobil yapıyorsun sevinmiyor, İHA yapıyorsun sevinmiyor, SİHA yapıyorsun sevinmiyor. Mutlu olmuyor. Tam tersine mutsuz oluyor. Bu nasıl bir insan tipi bu nasıl bir hastalıktır. Orada vatandaşa yapılan hizmeti görmek yerine neyi konuşuyor? Mahir Ünal dedi ki, 'Buraya şu kadar kişi geldi bu kadar kişi gelmedi' oraya kaç kişinin geldiğini ne yapacaksın oraya hangi hizmetin geldiğine bak. Oraya hangi hizmetlerin yapıldığına bak. Oraya hangi güzelliklerin yapıldığına bak" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.