Mehmet Fatih Erdoğan

Mehmet Fatih Erdoğan

Üçüncü FEN Lisesi Müjdesi

Üçüncü FEN Lisesi Müjdesi

6 Eylül 2021 tarihinde pandemi gölgesinde eğitime başlayan İlköğretim ve Ortaöğretim öğrencileri için 2021-2022 Öğretim Yılı birinci dönemin yarısı tamamlandı. Bu sebeple bu okullarda okuyan öğrenciler ara tatil yapacaklar. Ara tatil 12 Kasım 2021 Pazartesi günü başlayıp 21 Kasım Pazartesi günü sona erecek. Yaklaşık 2,5 ay aralıksız devam eden yüz yüze eğitim sonrasında Öğrenciler ve Öğretmenler 9 gün dinlenme imkânı bulacaklar.

Kesintisiz yüz yüze eğitimin hepimizi mutlu etti açık. Eğitim hepimizin bildiği gibi geri dönüşünü uzun zaman sonra aldığımız, ama bir ülkenin geleceğini belirleyen en önemli yatırım. Bugün verilen eğitimin etkilerini bundan 20-25 yıl sonra gözlemleyebiliyoruz. O nedenle eğitimin devam etmesi çok çok önemli. Bu konuda hata yapma lüksümüz bulunmuyor.

Salgın sürecinde önce ‘insan sağlığı’ dedik ve hızla kapanmaya yönelik önlemler aldık. Ne yazık ki salgının seyriyle beraber öngörülenden daha uzun süre yüz yüze eğitime ara verdik. Türkiye, OECD ülkeleri arasında yüz yüze eğitimin yapılamadığı ve okulları en uzun süre kapalı kalan Meksika’dan sonra ikinci ülke oldu. Araştırmalar yüz yüze eğitime uzunca bir süre ara verilmesinin okul terki ve öğrenme kayıplarında artışa neden olduğunu gösteriyor.

Öğrencilerin zihinsel, sosyal ve duygusal gelişimi, psikolojileri, öğrenme kayıpları, beslenme ve sağlık açısından takibi, ihmal ve istismarın tespiti ve müdahalesi ile gelecekteki işgücü potansiyeli gibi pek çok etkisi dikkate alındığında; eğitim bir kriz anında dahi bir ülkenin feragat edemeyeceği en önemli konuların başında geldiği kabul ediliyor.

Bu anlayışla okuldan uzak kalınan bu sürecin yarattığı etkilerin en hızlı şekilde tespit edilmesi ve telafi edilmesi yolunda veriye dayalı şekilde kararlı adımlar atılması son derece önemli. Yeni eğitim döneminde okullarımızın açık kalması eğitimciler başta olmak üzere toplumun her kesimini mutlu etmiş ve çok sevindirmiştir.

Öğrenciler ara tatil sürecini dinlenerek geçirecekler. Buna göre öğrencilere ara tatil ödevi verilmeyecek. Ara tatil süresince uzaktan eğitim verilmeyecek. Öğrenciler tatili dinlenerek geçirecekler. Ara tatil için karne verilmeyecek. Neden mi? Ara tatilin amacı öğrencilerin başarısını ölçmek değil, onları biraz olsun dinlendirmek de ondan…

Okul yöneticileri bu dönemi okullardaki ufak tefek kırık döküğü onararak geçirmeliler. 21 Kasım’da yeniden açılacak okullarda kırık cam, kapanmayan kapı, arızalı musluk, lavabo gideri, tıkalı lağım, akan çatı, yanmayan kalorifer, ısıtmayan petek, çalışmayan bilgisayar, göstermeyen televizyon kalmamalı. İlgili okul yöneticileri bu ara tatil süresince okulunun eksiklerini mutlaka tamamlayacaklardır. Bazıları bu ve benzeri eksiklikleri tamamlamıyorsa eğer idarecilikten derhal alınmalıdır…

Üçüncü FEN Lisesi Müjdesi

Geçtiğimiz Cumartesi günü bir gurup STK temsilcisi ve Eğitimci ile Eski Milli Eğitim Şube Müdürlerimizden Ramazan SAÇMALI Beyefendiyi Kavlaklı Organize Sanayideki fabrikasında ziyaret ettik. Biraz eğitim, biraz ekonomi, biraz sanat ve kültür konuştuk. Yemek yiyip çay ve kahve içtik. Kısaca söylemek gerekirse; hasret giderdik.

Devlet görevinden ayrıldıktan sonra  tekstil sektöründe iş hayatına atılarak başarılı bir grafik sergileyen Ramazan SAÇMALI yetmişine merdiven dayamasına rağmen memleketi için hiç durmadan çalışan güzel insanlardan birisi. İkinci fabrikasını çok kısa bir süre sonra tamamlayacak olmanın heyecanı yüzünden okunuyor. O sesi titreyerek; ‘ikinci fabrikanın üretime başlamasıyla dört yüz kadar insanımıza iş imkânı sağlanacağı, üretilen malların ihracat bağlantılarının şimdiden yapıldığı, yapılacak ihracat sonrasında ülkemize girecek dövizlerin cari açığımızın kapanmasına katkı sağlayacağı gibi’ hususları anlattı, biz dinledik.

Anlattıklarının hepsi elbette çok çok önemliydi. Ama Dulkadiroğlu İlçemize Yaptırma kararı aldığı ve kararını İl Milli Eğitim Müdürlüğümüze bildirdiğini söylemesi bizler için çok daha önemliydi. Kendisine hem işi, hem sağlığı hem de hayırseverliğinin devamı için dualar ettik. Sizlerden de bu hususlarla ilgili dua istiyorum. Rabbim Devletimize ve Milletimize zeval vermesin inşallah. Bu tür hayırlı hizmet yapanların sayısı çoğalsın inşallah…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mehmet Fatih Erdoğan Arşivi