Türkoğlu’dan Turşu İhracatı Başladı.

Türkoğlu’dan Turşu İhracatı Başladı.
Türkoğlu’dan Turşu İhracatı Başladı.TÜRKOĞLU / Kahramanmaraş’ın Türkoğlu ilçesi, Kadıoğlu Çiftliği bölgesinde yetişen turşuluk tarım ürünlerinden turşu yapılarak yurt dışına ihracatı başladı.    ...

Türkoğlu’dan Turşu İhracatı Başladı.

TÜRKOĞLU / Kahramanmaraş’ın Türkoğlu ilçesi, Kadıoğlu Çiftliği bölgesinde yetişen turşuluk tarım ürünlerinden turşu yapılarak yurt dışına ihracatı başladı.

     Son dönemde peş peşe kurulan Seralarla , Kahramanmaraş’ın serecılık merkezi olan beldede çalışmalar yerinde görüldü.

     Kahramanmaraş İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Bozkurt Türkoğlu İlçesine bağlı Kadıoğluçiftliği Mahallesinde turşuluk Kornişon, Jalapeno (Meksika) Biberi, Süs (Çin) Biberi ve sofralık Hıyar yetiştiriciliği yapan ve İlde bu alanda DİTAP (Dijital Tarım Pazarı) kapsamında sözleşmeli üretim ve satış yapan çiftçilerden Rızvan PEKER'i ziyaret ederek istişarelerde bulundu.

     Rızvan PEKER, DİTAP üzerinden İzmir ilindeki bir turşu firması ile yapmış olduğu 4000 ton'luk satış sözleşmesi kapsamında İzmir iline günlük ortalama 50 ton sevkiyat yapmaktadır. Sevk edilen ürünler ilgili firma tarafından Almanya, Fransa ve İngiltere gibi Avrupa ülkelerine ihraç edilmektedir. Bunun yanında Ankara ilindeki bir turşu fabrikasıyla da yine DİTAP kapsamında 2000 tonluk Jalapeno (Meksika) Biberi ve 1000 tonluk Süs Biberi satışı sözleşmesi yapmış olup, bu ürünler de fabrika tarafından iç pazarda tüketime sunulmak üzere işlenmektedir. Son olarak yine iç pazarda tüketilmek üzere günlük 30 ton civarında sofralık Hıyar üretimi yapan çiftçimiz PEKER, bu ürünleri de bölgedeki illere sevketmektedir. Üretim yaptığı 6 ay boyunca 400 civarında mevsimlik işçi istihdam etmektedir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.