TÜRKOĞLU BELEDİYE BAŞKANI

   TÜRKOĞLU BELEDİYE BAŞKANI

     Kahramanmaraş  Tarih,Kültür  ve Turizm platformu  her ay bir ilçemizin belediye başkanı ile "SOSYAL VE KÜLTÜREL BELEDİYELİK" üzerine başkanları dinlemeye devam ediyor.

     Geçtiğimiz ay içinde Andırın Belediye başkanını  platform toplantısında dinledik. Andırın Belediye  başkanı sayın  Ahmet DOĞAN bey ;sosyal ve  kültürel  belediyelik  açısından ilçeye kazandırdığı çalışmalarını  platformun 70  sivil toplum kuruluşuna  anlattı.

    Bu ay Türkoğlu Belediye başkanı sayın Osman OKUMUŞ, platformun misafiri idi. Sosyal ve Kültürel belediyecilik adına nasıl çalışmalar yaptığını anlattı.

   Platform başkanı  sayın Ahmet KOLUTEK beyin yönetiminde yürütülen bu toplantıya 65  sivil toplum kuruluşu katıldı. Ev sahipliğini sayın İbrahim GÜLSU bey yaptı. Final okulları Konferans salonunda yapılan  toplantıya, sivil toplum kuruluşlarının yanında  KSÜ den   rektör yardımcısı Kadir SALTALI  ve bilim insanları katıldı.

     Osman OKUMUŞ bey Beyoğlu Belde belediye başkanlığı sırasında çalışmaları ile  göz dolduran ve dikkat çeken   öğretmen kökenli  belediye başkanı.  Doğup büyüdüğü beldesine önemli projeler ve hizmetler taşıyan çalışkan bir başkandır.

     Büyükşehir yasası ile belde belediyelerinin kaldırılmasının ardından Türkoğlu  Belediye başkanı seçilen Osman OKUMUŞ hayal ettiği projeleri uygulamış. "Kahramanmaraş şehir merkezine yakın olduğu için gelişemeyen ilçe " konumundaki Türkoğlu ilçemizi cazibe merkezi haline getirmiştir. Biz bir gözlemci olarak bu çalışmalarını taktir ediyorduk.

    Ancak sayın Başkan Osman OKUMUŞ  belediye başkanlığının birinci dönemini de içeren tüm çalışmalarını sinevizyon ile  sivil toplum kuruluşlarının değerli temsilcilerine anlatarak onların da taktirini topladı.

    Yaşanabilir bir  ilçe olması için bir çok sportif tesislerinin yanında gençlerinde rahatlıkla  faydalanabileceği sosyal ve kültürel alanlar açmış, gençlerimizin ihtiyaçlarını karşılayacak yatırımların öncülüğünü yapmıştır.

    Sadece Türkoğlu merkezi değil . Köy statüsünden  mahalleye çevrilen ve belediye sorumluluğu içine alınan yerleşim yerlerinde hayatı kolay yaşamak adına  çalışmalar yaptığını öğrendik.

    Kahramanmaraş bir milyondan fazla nüfusa sahip bir şehir . Türkiye'nin 16. sırada olan bir yerleşim merkezi.  Şehir merkezinde iki tane metropol ilçemiz var. Tüm ilçelerimize  ciddi paralar ayrılıyor. Halen hakkı ile hizmet alamayan  ilçelerimiz var.  Bazı ilçelerimizde halen çarpık yapılaşmalar devam ediyor.  Yapılanmalar çok çirkin görünüm arz etmektedir. Yol kenarlarında yükselen binaların kimi 5 katlı. Kimi 8 katlı. Kimi 15 katlı .  Yan yana yükselen apartmanların bile seviyelerinde  farklılıklar var.  Keza geçmiş belediyecilikten kaynaklanan buna benzer yapılaşmaların önü bazı  ilçemizde  maalesef alınamamıştır.

    Türkoğlu Belediyemizin ortaya koyduğu bu performans ve çalışma Büyük şehrimiz  ve diğer ilçelerimizde de olmalı . Hiçbir şey yapılmıyor değil. Onlarında taktire  şayan yaptığı çalışmalar var.Sosyal ve  Kültürel Belediyecilik açısından Onikişubat belediyemizin yaptığı hizmetler   göz ardı edilemez. Okuma salonları, Kahramanmaraş kültürünü gelecek kuşaklara taşıyan eserlere imza atması önemlidir. Bu anlamda kısmen Dulkadiroğlu belediyesi de Kahramanmaraş araştırmalarına destek vermesini  önemidir. 

     Kahramanmaraş  olarak temiz şehir özlemi içindeyiz.. Park ve bahçelerimiz çok kirli. Cadde kenarlarında naylon ve kağıt parçaları gözlerimizi tırmalıyor.

    Su çok önemli Türkiye'nin suyu bol olan şehirlerinin  başında gelmemize rağmen  bazı yerleşim merkezlerinde su alamayan köyden mahalleye dönüşmüş    yerlerde su yok.Bu konuda halkımızın dertlendiğini duymaktayız.

     Osman Okumuş Başkanın bir çok konuda İlçeyi rahata kavuşturduğunu görüyoruz. Mesela elektrik kablolarını yer altına alması  çok güzel bir gelişme.

   Diğer belediye  başkanlarımızın da  halka yönelik çalışmalarını hızlandırması temennimizdir.

     Osman Başkanı çalışmalarında dolayı kutluyorum. Yolu açık olsun.

      Bu arada sevindirici bir haber aldık . Hemşerimiz ,medarı iftiharımız Şeref EROĞLU  TÜRKİYE GÜREŞ FEDERASYONU BAŞKANI SEÇİLMİŞTİR. ŞEHRİMİZE KATKISI OLACAĞINI  DÜŞÜNÜYORUM. kENDİSİNİ HEM ŞAHSIM,HEMDE GAZETEMİZ ADINA KUTLUYORUM.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Cevdet Alperen Arşivi