Türkiye yoluna devam ediyor.

Türkiye yoluna devam ediyor.

Türkiye dünyada dikkat çeken nadir bir ülke…

Türkiye bütün zorluklara rağmen, kumpaslara, darbe girişimlerine karşı boyun eğmeyen tek ülke… Her on yılda bir askerin millet iradesini de yok sayarak hükümete ihtar verme veya darbeyle  idareye el koyma alışkanlıklarını bitiren son yirmi yıldır milletin gücünü alarak iktidar olan AK Parti iktidarı Erdoğan liderliğinde kararlı ve dik duruşu karşısın da darbe sevdalılarının sevinci kursağında kaldı. Kalmaya da devam edecek…

ABD ve İngiltere küresel sistemin iki güçlü ülkesi,  Yahudi sermayesi Amerika’dan çekilmeye başlayınca Amerika bu açığı kapatmak için çareler aramaya başladı. Çare araması ülkeleri birbirine düşürmek elinde ki atıl duran savunma sanayi sistemlerini ve silahları satmak Ukrayna’nın Rusya ile savaşa girmesinin en büyük müsebbibi Amerika’dır Ukrayna’yı NATO’ ya alınacağına inandırıldı. Buna da Rusya karşı çıkınca durum ortada… Amerika ne yapıyor sadece seyrediyor.

Dünya yeni bir dünya savaşına girmeyeceğini kimse garanti veremez. Dünya savaşının çıkmamasının en büyük gücü Türkiye’dir. Türkiye’nin Rusya, Ukrayna savaşı arasında diplomatik etkisi olmasa savaş çok daha fazla şiddetlenirdi. Ayrıca dünyanın büyük bir gıda sıkıntısına girmesinin önüne geçerek, tahıl sevkiyatının yolunu açması çok yönlü bir diplomatik başarıdır bunu dünya kabul etti. Muhalefetin edip, etmemesi çokta önemli değil. Türkiye 2023 seçimlerine yaklaşırken istikrarı bozmak için çok yönlü çalışmaların Amerika ve Batılı ülkelerin başrolü oynamasıyla yapılıyor. İçerde muhalefet bunun neresinde diye sorulsa cevap çok net olur. Muhalefette içerde başrolde...

Artık şu anlaşılmalı ki; Türkiye’nin önünde durmak isteyenler ezilmeye mahkûmdur. Küresel kapitalist sistemin tek endişesi Türkiye’dir. Kapitalist sistemin oyunları bozulacaktır. Kapitalist sistem ülkelerin insanca yaşamasına her zaman köstek olmuştur. Kapitalizmin lordları dünyanın para gücünü elinde bulunduruyor. Bunun kaybolmasını istemez. Elbet bir gün kapitalizmin lordlarının nefesi kesilecek. Bunun İslam âleminin birliğiyle mümkün olacağı aşikârdır. İslam âleminin birliği, kapitalist zihniyetin temelinin sarsılması demektir. Bu zihniyetin çökmesi, insanlığa çok büyük bir hizmet olacaktır.

Kapitalizm, öyle saldırıyor ki, ruhu yok etme planlarıyla bütün güçleriyle saldırıyorlar. Kendine köle ruhu ölmüş, yok edilmiş insan oluşturma hesabı içindeler. İslam’ın, Türk’ün ruhunu yok edemeyecekler. Türkiye İslam âleminin ruhunu ayağa kaldıracak tek ülkedir.

Dünya’nın her tarafında oyunlar sergileniyor.  Türkiye’yi Suriye, Irak  ile sınırlarımızda ki, hesaplarıyla kıskaca almak istedir. Başaramadılar. Tutmayınca Yunanistan’ı silahlandırarak kendilerince hesap yapıyorlar. Rusya’ya Ukrayna hesabıyla yürüyorlar. Son olarak Çin’e Tayvan’la...

Dünya’nın yeniden şekillenmesini isteyenler gözlerini karartmışlar. Allahü teâlâ bunlara fırsat vermesin. Ne yaparlarsa yapsınlar. Türkiye ayakta kalacaktır. İslam âlemini de ayakta tutacaktır. 2023 seçimlerine adım adım yaklaşırken Kapitalizmin, Amerika’nın, İngiltere’nin Türkiye de işbaşına getirmek istedikleri ile Türk’ün ruhunu eritmek, yok etmek istemeleridir.

Türk’ün ruhu ölmez, esir alamazsınız. Türkiye küllerinden yeniden doğar yoluna devam eder. Nitekim doğmadı mı? Doğdu. Türkiye  yoluna devam ediyor ve edecek.

Muhabbetlerimle...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Arşivi