Türkiye yoluna devam edecek.

Türkiye yoluna devam edecek.

Günlerdir konuşulan Brüksel de yapılacak olan NATO zirvesi ve Erdoğan Biden görüşmesi, Erdoğan bir ABD Başkanıyla yeni görüşmüyor ki, Bush, Obama, Trump şimdide Biden fark eden ne var ki, ABD her zaman Türkiye’yi kendi kontrolünde görmek ister Erdoğan bu zincirleri kırdı.

Biden’ le görüşmesi Türkiye lehine kararlar alınması elbette temennimiz… Erdoğan’ın taviz vermeyeceğini anlatan olmuştur sanırım. bu görüşme sadece ABD Türkiye değil birçok ülkenin gündeminde Görüşmeler nasıl geçerse geçsin Türkiye yoluna devam edecektir.

ABD hiçbir zaman sağlıklı bir müttefiklik ilişkilerini göstermemiştir. Yıllarca bir takım oyunlarla sömürme yoluna gitmiş ekonomi baskı, siyasi baskılarla ayrıca içerde ki kukla siyasetçilerle her istediklerini yaptırma baskısı kurularak, sindirilmek istenmiştir. Eskiden bir telefonla yön verdikleri iktidarı göremeyen ABD eline her geçen fırsatta Türkiye’ye karşı düşmanca tavrını sergilemekten vazgeçmedi S-400 ve F-35 krizi müttefiklik ruhundan tam uzaklaşma oldu. Türkiye’nin 40 yıldır mücadele ettiği PKK terör örgütüne verdiği destek hangi dost ve müttefiklik anlayışı ile bağdaşır.

Türkiye son yıllarda ki, bağımsız bir ülke yolunda çok önemli adımlar attı Batı ve ABD’nin hazmedemediği bu… Türkiye geçmişi şan ve şerefle dolu bir tarih süzgecinden akıp gelen bir geçmişe sahip bazı olayların kırılma noktası, bir başka tarih sayfalarına kurulma noktası olarak geçer. Türkiye’nin bölgede ki, gücü dalga dalga yayılacak yenidünya düzeninin mimarlarından olacaktır.

Bu yükselişe ne ABD’ si nede Avrupası engel olamayacaktır. Türkiye’nin her hamlesi ABD’yi de İsrail’i de derin düşüncelere alıyor. Libya’ya müdahalemizle şaşırdılar. Karabağ’daki, etkili rolümüz karşısında suspus oldular. Biden’ in Ermeni tehcirini "soykırım" olarak nitelendirmesi gerçekle bağdaşmayan bir açıklama 1981 yılında aynı ifadeleri kullanan Ronald Reagan'dan bu yana "soykırım" diyen ilk ABD başkanı oldu. Biden Başkanlığının ilk aylarında kime nasıl görünmek istiyor bunu zaman daha net gösterecek. Türkiye Amerika ilişkilerinin ılımlı bir havaya girmesi ABD’nin de işine gelecek Türkiye gibi her geçen gün güçlenen bir müttefik ülke ile bağları koparmaya cesaret edemez.

Yazımı yazdığım saatlerde dünyanın merak ettiği Erdoğan Biden görüşmesi tamamlandı. Erdoğan görüşme sonrası konuşmasında  " Sayın Biden le son derece yararlı ve samimi bir görüşme oldu. Her alanda karşılıklı saygı ve çıkara dayalı verimli bir iş birliği döneminin başlaması noktasında güçlü bir iradenin olduğunu görüyorum. Sayın Biden'le önümüzdeki dönemde bu hedefler doğrultusunda iş birliğimizi artıracağız. Türkiye-Amerika Birleşik Devletleri ilişkilerinde çözülemeyecek hiçbir mesele olmadığını, tam tersine iş birliği alanlarımızın sorun başlıklarından daha geniş ve zengin bir görünüm sergilediğini düşünüyoruz. Avrupa-Atlantik coğrafyasının barış, refah ve güvenliğine büyük katkı yapmış olan Türkiye ile Amerika Birleşik Devletleri'nin bundan sonra da aynı hassasiyetle çalışmalarını yürüteceğine inanıyoruz."

Erdoğan müttefik anlayışını şöyle ifade etti.” Temennimiz tüm müttefiklerimizin sığ siyasi hesapları artık bir yana bırakıp Türkiye ile tam bir dayanışma sergilemesidir."  Temennimiz görüşmelerde alınan kararların fiiliyatta da yer bulması

Ne olursa olsun. Türkiye güç noktasında yoluna devam edecektir.

Muhabbetlerimle…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Arşivi