TÜRKİYE DÜNYA BARIŞININ MİHENK TAŞIDIR.

TÜRKİYE DÜNYA BARIŞININ MİHENK TAŞIDIR.

Türkiye yeni dünya düzeninde hak ettiği yerde olacaktır. Kim nasıl düşünürse düşünsün. Türkiye’nin var oluşunu kimse engelleyemeyecek, gücü de yetmeyecektir. Rusya’nın Ukrayna’yı işgalinin başladığı 24 Şubat’tan bu yana dünya bu işgalin durması yönünde kayda değer bir adım atmadı.  Türkiye ev sahipliği yaparak iki ülke; Rusya ve Ukrayna dışişleri bakanlarını üst düzey görüşme zemini hazırlayarak Antalya’ da buluşma sağlandı.Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ve Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitro Kuleba, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun ev sahipliğinde bir araya geldi. Ancak ne yazık ki, iki ülke arasında barış sağlanamadı. Toplantı başlamadan Çavuşoğlu Ukrayna ve Rus meslektaşlarıyla görüşerek bir barış zemini hazırlama gayreti de karşılık bulmadı.  Türkiye dünyanın neresinde bir zulüm varsa, işgal varsa, haksızlık varsa engellemek için harekete geçen, acıları yüreğinde hisseden tek ülkedir.

Türkiye dünya barışında önemli bir ülke ve sanayisiyle, teknoloji ataklarıyla, savunma sanayindeki, hızlı yükselişiyle dünya düzenine adaletiyle, hak ve hukuk prensipleriyle yön verecek bir Türkiye doğuşuna hiçbir güç engel olamayacaktır. Bu gücün ayak seslerini duyan Batı. Amerika ve Türkiye düşmanları rahatsız… Bu rahatsızlıklarını gidermek için nerede bir hain bulsa kullanmak istiyor. İçimizdeki hain ruhlu satılmışların varlığı da Türkiye’nin gücü karşısında başarı gösteremeyecektir.

Ukrayna başkenti Kiev cesur bir direniş gösteriyor. Lakin bu direnişe ne kadar dayanır? Rusya’nın gayesi mevcut idareyi devirip Moskova’nın yerleştireceği bir kukla hükümeti göreve getirmek… Bir başka hesabı Ukrayna’nın batı ve ABD ile bağlarını koparmaktır. Rus Kiev de kontrolü eline geçirmesi ile kendine bağlı bir idare kurmasını halkın desteklemesi de meçhul… Ayaklanmaların da olabileceği dikkate alındığın da Rusya’nın işini biraz zorlaştırıyor.  Küresel sistem yeni bir dünya düzeni kurmak isterken bu düzende Müslüman bir ülke’ nin varlığı küresel güçleri rahatsız ediyor. Onların gözünde yeni  dünya düzeninde Müslüman bir ülke olmamasıdır. Küresel güçlerin tek gayesi, İslam dünyasına özellikle Türkiye'ye söz hakkı vermemektir. Ey! Küresel güçler Türkiye sizin söz hakkı vermenizi beklemiyor ki, gerektiğinde o sözü öyle bir haykırır ki, 624 yıl hüküm sürmüş bir Osmanlı imparatorluğu varisidir. Bu ruh ayağa kalktı. Küresel güçlerin telaşı bundan dolayıdır.

Batı’nın Rusya’ya uyguladığı ambargo Putin tarafından “ ekonomik savaş” olarak açıklanması Batı’nın da bu savaşın içinde olduğunu gösteriyor. Batı Rusya’nın işgaline karşı ancak savaşın durdurulması ve barışın sağlanması yönünde nasıl bir adım atıyor? Barışın sağlanması yönünde gayreti var mı? Gayret şöyle dursun, savaşın çıkmasına zemin hazırlandı. Ukrayna’ ya NATO’ ya alacağız vaatleri Rusya’nın da buna karşı çıkmasıyla savaşın fitili ateşlendi. Dünya sıkıntılı bir dönemin eşiğinde, dünyanın birçok yerinde kan, gözyaşı var. Mazlumlar, savunma gücü zayıf olan ülkeler eziliyor. Batı, ABD, küresel güçler seyrediyor.  Zulmün kol gezdiği bir dünyada rahatsız olan tek ülke Türkiye’dir. Çünkü! Türk’ün mayasında merhamet var, adalet, hoşgörü, hak, hukuk gözetme var. Mazlumun yanında, zulmün karşısında durmak var. Dünyaya nizam verecek tek ülke Türkiye’dir. Büyük İslam âlimlerinden Seyyid Abdulhakim Arvasi hazretleri buyuruyor ki, “yeryüzünde üç Türk kalsa biri ben olurdum. İki Türk kalsa biri ben olurdum. Son Türk kalsa o yine ben olurdum.” Devamında buyuruyor ki, “ eshab-ı kiram efendilerimizden sonra din-i İslam’a en büyük hizmeti Osmanlı yapmıştır.”

Mazlumlar, ezilmişler, kan, gözyaşı içinde olan insanlık Türkiye bekliyor. Az kaldı şafak sökecek.

Muhabbetlerimle…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Arşivi