Toryum Gerçeği

Toryum Gerçeği

Bir torba taş kömürü bir evi bir gün ısıtır, Bir torba Toryum , Türkiye’yi ısıtır..

    30 Kasım 2007

     İstanbul – Isparta seferini yapan yolcu uçağı düşürüldü. Türkiye’nin Toryum beyni ilim adamları bu uçakta şehit edildi..

     Yettimi : Toryum savunan BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu da bu sebeple Helikopteri düşürülerek şehit edildi..

    ISPARTA’DA ŞÜPHELI UÇAK KAZASINDA ŞEHIT OLAN Dr. Engin Arık, Prof. Dr. Şenel Fatma Boydağ, Doç. Dr. İskender Hikmet, Özgen Berkol Doğan, Mustafa Fidan ve Engin Abat'I Allah rahmet eylesin. Nur içinde yatsınlar..

    Bayraktar’ın uçak mühendisinin Susurluk gibi trafik kazasında ölmesi bana geçmişi hatırlattı.

    ASELSAN Mühendislerini öldürülmesi, biraz daha geriye gidersek, Nuri Kirligil fabrikasının havaya uçurulması, Nuri Demirağa uçaklarının başına gelenler, Devrim otomobilimizin başına gelenler hep bana bunları hatırlatıyor..

    Öyle ya : Bertiz Kılalı da Petrol bulduk 30 yıldır çıkaramıyoruz..

    Toryum için : BUNUN 790 BİN TONU TÜRKİYE’DEDİR.

     Bu konuda uzman ilim adamları ise 900 bin tonu Türkiye de diyorlar..

     TORYUM GERÇEĞİ

     Bir kg toryumdan elde edilecek enerjinin 200 kg uranyumdan elde edilecek enerjiye eşit olduğu  söylenmekte , Bunu diline dolayan ise ahrete intikal ediyor..

     Bu gerçek bilindiği halde : bakın Türkiye de hiçbir siyasi  Toryumu kullanacak teknolojinin ne olduğunu söylemiyor..

    Çın ve Hindistan Toryum teknolojisi için yüz milyar dolarlık yatırım yapmaktadır. 2030 yılına kadar toryumdan enerji edilmesi söz konusudur. Toryumdan nükleer enerji elde edebilmek için ar-ge çalışmaları özel çalışmalarla hızlandırılmıştır.

     İstanbul dan Ispartaya giden yolcu uçağının İsrail tarafından düşürülmesi ve vatandaşlarımızın yanısıra ilim adamlarının ölmesi üzerine Toryum projesi bizde rafa kalktı ..

     Toryumun nötron yakalaması ile oluşan U-233 izotopu atom bombası yapımında kullanılmaktadır

      Toryum kullanan reaktörün uranyum kullanan reaktörlere göre çok daha az miktarda radyoaktif atık oluşturduğu belirlendi. Toryumdan enerji elde edilebilecek CERN de yapılmış deneyler gizliliğini korumaktadır.

     Toryum gelecekte uzay istasyonlarında enerji kaynağı olarak kullanılabilir. Ay ve Mars’ta bol miktarda toryum bulunmaktadır.

      Isparta uçağında hayatını kaybeden bilim insanlarımızın hızlandırıcılar konusunda çalışmalar yaptığı ve bu maksatla Isparta’ya gitmekte oldukları gerçeğini devamlı göz önünde tutmalıyız.

     Hayatını kaybeden kıymetli bilim insanlarımızın ülkemizde hızlandırıcı projesini başlatmak için bir araya gelmeleri, şüpheli bir uçak kazasında  kaybedilmesi, onların başlatacakları araştırmalar gelecek nesillerde sonuç vermesine bir engelleme özelliği kayda geçmiştir.

     TORYUMDAN ATOM BOMBASI YAPMAK MÜMKÜN

     Toryum kullanan nükleer reaktörlerin atom bombası üretmesi için uygun olduğu belirtilmektedir. Bir caydırıcı güç olarak atom bombasına ihtiyaç duyabiliriz.

     ABD soğuk savaş döneminde plutonyum reaktörlerinde toryumdan 2 ton uranyum-233 üretti. 1955’de bunu plutonyum ile birlikte nükleer denemede kullandı. Yani atom bombası denemesi yaptı.

    1998 de Hindistan küçük bir cihazda uranyum-233 ihtiva eden nükleer bombayı patlattı.

    Toryum 2030’lu yıllarda   dünyada güvenle kullanılan bir enerji kaynağı olacaktır.

GELECEĞİN YAKITI TÜRKİYE’DE

Nükleer enerjinin geleceği Türkiye'de bulunan yakıtta saklı

     TÜRKİYE 3 NÜKLEER SANTRAL KURACAK. Türkiye’miz, Mersin-Akkuyu’da Ruslarla beraber ilk nükleer santralı kuruyor.

      İkinci nükleer santral, Sinop’ta kurulacak. Üçüncü nükleer santral, Trakya Karadeniz Bölgesinde düşünülüyor.

      Nükleer enerjinin ilk aşamalarında uranyum gibi toryum ile çalışabilecek nükleer reaktörler de gündemde.

     Son yıllarda toryum yakıtlı nükleer santrallerle ilgili bir canlanma söz konusu. Özellikle zengin toryum rezervlerine sahip ülkelerin, toryumun endüstriyel ölçekte kullanımına yönelmesi bekleniyor.

      Bu konudaki uzmanlar toryumun Türkiye’nin enerji bağımsızlığı açısından da önemli olabileceğini söylüyor. Türkiye’nin cari açığının en önemli iki nedeninin enerji kaynakları ve ileri teknoloji ürünlerin ithalatı olduğunu vurgulayan stratejistlere göre, Türkiye toryum sayesinde kendi yakıtını kullanarak enerji üretebilir.

     Türkiye’nin kurulu gücünü yüksek tüketim düzeyine ulaştırmak için  200-250 GW arasında güç kaynağı kurmak gerekiyor. Bunun yarısı toryumdan olsa, dışa olan bağımlılık yarı yarıya düşüyor.

      “daha güvenli” bir nükleer enerji alternatifi olabileceği belirtiliyor. Bu Türkiye açısından da çok önemli çünkü ülkemiz toryum rezervinde dünyada ikinci sırada bulunuyoruz.

      Eskişehir’deki rezervler bilindiğinden daha çok. Eskişehir’deki bilinen rezervler bin yıl boyunca Türkiye’nin elektrik enerjisini karşılayabilir

     Bunu bilen : söyleyen üzerinde çalışma yapan herkesi öldürüyorlar..

     Haydi hayırlısı diyelim..

     Türkiye deki Toryum binlerce yıl enerji ihtiyacını karşılayacak rezerve sahip..

     Bizden söylemesi..

     İyi günler

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bekir Doğan Arşivi