Suriye İdlip ‘e Yardım

Kahramanmaraş Hayır İhsan Vakfı, yıl boyunca yaptığı yardımlarına, Suriyeli kardeşlerimizi de dahil ederek 1500 aileye 5 tırla yardım gönderdi.

Suriye  İdlip ‘e Yardım

KAHRAMANMARAŞ / İlimizin en önemli yardım vakıflarından birisi olan Hayır İhsan Vakfı yıl boyunca ihtiyaç sahiplerine düzenli şekilde yardım ederken, bu defa da 1500 aile için Idlib’e 5 tır dolusu yardım gönderdi.

Pazartesi günü ilimizden gönderilen yardımlar önce görüşlerini aldığımız vakfı yetkilileri, Hayır ve İhsan Vakfının, 1994 yılından bu güne kadar 10 bin kayıtlı araştırma yaparak, fakir, dul ve yetimlere devamlı yardım yapan bir kuruluş olduğunu belirterek, dün de ilimizden Suriyeli ihtiyaç sahiplerini yardım gönderme sevincini yaşadıklarını söylediler.

Halen Ömer Paksu Hoca Efendinin öncülüğünde çalışmalarını sürdüren ve bu çalışmalarını Ramazan ayında daha da yoğunlaştıran vakıf temsilcileri şunları söylediler: “Kahramanmaraş Merkezinde 1994 yılında faaliyete başladığımızda bir elin parmakları kadar az hayır sever bu işe öncülük yapmışlardı. O tarihinden bu yana 10 bin kayıtlı ihtiyaç sahibine ulaştık ve bunlara düzenli yardımlarımız sürüyor. Vakfımız devamlı yardım yapan bir kuruluştur, 2011 yılından sonra da Suriyeli kardeşlerimize hiçbir ayırım yapmadan, samimiyet ve sadakat ile ahde vefa göstermişizdir. Bugün ise Idlıb’de Salgın hastalık dolayısı ile bizlere ihtiyaç duyan kardeşlerimize yardım tırlarımız gitti. İnanın çok sevinç duyduk çünkü orada salgın hastalık, susuzluk, açlık çeken birçok insan var, birçoğu çadır bile bulamayan bu kardeşlerimize dediğimiz gibi 5 tır ile tam 1500 aile için gıda kolisi gönderildi. Kolilerin içinde şeker, yağ, mercimek, fasulye, nohut, 25 kilo un ayrıca temizlik malzemeleri de konuldu. Bunların yanı sıra giysi ve ayakkabılarda ilave edildi ki bayramı sevinçle geçirsinler diye. Hatta banyo çunuru  gibi malzemelerde yerleştirildi. Bugün yardım yerine ulaşacaktır. Bu vesile ile tüm yardım yapan kardeşlerimize teşekkür ediyoruz. Allah hayırlarını kabul etsin” dediler.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bekir Doğan Arşivi